Biografie Rick Akkerman (1980)

Dutch

Als kind wordt er vaak aan je gevraagd wat je wilt worden als je later groot bent. Deze vraag heeft mij lange tijd achtervolgd in de hoop dat het antwoord ooit zou komen. Na een onbezonnen kindertijd en wilde tienerjaren ronde ik op 17 jarige leeftijd mijn LTS af. Ik wilde gelijk aan de slag. Leren, ervaren, creëren, kennis vergaren en dat gelijk toepassen in de praktijk.

Vervolgens, in 2007, raakte ik voor het eerst in aanraking met fotografie. Het vastleggen van een emotie in beeld inspireerde mijn persona. Mijn eerste klus was het fotograferen van vrij gevochten, blije, feestende jonge mensen tijdens verschillende events. Zoveel nuances, eindeloze mogelijkheden en een ware uiting van mijn creativiteit. De liefde voor fotografie was geboren.

Mijn levensvraag die ik als jonge jongen had vond zijn antwoord. Ik wilde fotograaf worden!

In 2008 startte ik als freelance fotograaf onder de naam Picturick Fotografie. De verscheidenheid in mensen fascineerde me. Ik besloot verder te gaan binnen de festival en event fotografie. Ik portretteerde vreugde, liefde, emotie, cultuur, leven, beweging en zoveel meer. Ontelbare vrienden, bekenden, wereld vreemden, jongeren, ouderen, creatievelingen, artiesten, dj’s en dansers passeerden mijn lens.

Helaas was dit avontuur niet van lange duur. Met de komst van mobiele telefoons (en hun ingebouwde camera’s) werd het steeds moeilijker geld verdienen binnen deze tak van fotografie.

Ik besloot een ander pad te bewandelen en mijn horizon te verbreden. In 2013 ben ik daarom de focus meer gaan leggen op 360 graden-, zakelijke-, locatie- en extreme sportfotografie

Door continu te blijven kijken en mezelf te ontdekken houd ik mij tegenwoordig bezig met zakelijke-, portret- en reportagefotografie.

Binnen de verschillende takken van fotografie blijft mijn doel het vastleggen van het moment waarin de emotie zichtbaar is. Ik speel hierin veel met licht, met name flitslicht. Door het juist positioneren van de lichtbronnen kan ik zelf de emotie versterken en soms compleet bepalen. Het resultaat moet een gevoel en bepaalde interesse opwekken bij de bewonderaar. Door die connectie tot stand te brengen hoop ik velen te inspireren met mijn werk. Mijn technische en artistieke achtergrond hebben me de basis gegeven voor mijn passie.
Twee van mijn favorite quotes:

“Het is niet de apparatuur die de foto maakt maar de fotograaf en zijn omgeving”

“Twist your life, go for passion”


English

As a child they often ask you what you want to be when you grow up. This question has been on my mind ever since.

After my graduation I was eager to work, learn and gain experience in different fields. A number of jobs and studies passed. I was searching for something that would fit my persona, expressed my creativity and would feed my soul.

In 2007 photography caught my eye. The challenge of capturing emotions, vibe and movement into one frame inspired me. I started taking shots of random people at a series of different events and parties.

After all these years my question was finally answered. I wanted to become a professional photographer.

In 2008 I officially started as freelance photographer under the name Picturick Photography. It was fascinating to acknowledge the diversity of people when looking through my camera lens. I started seeing details I would normally never notice.  My interest in photography grew bigger by the day. I captured joy, love, sadness, culture, life, movement and so much more. Countless friends, strangers, artists, dj’s, dancers, young people and old souls became my canvas for the perfect shot.

After the introduction of mobile phones, with decent camera option, my job got a whole lot more difficult. This field of photography was coming to an end. I was ready to change my course and focus.

The dedication I felt to change path gave me the drive I needed to continue. In 2013 I widened my horizon doing business, extreme sports, 360 degrees and location photography. This under my own name Rick Akkerman photography, the name I still go by these days.

By exploring the different facets of the profession and continually looking at where my strength lies I nowadays work in business, portraits, and editorial photography.

Photos always arouse feelings in any form. My goal is to plot this particular feeling back into my images. I empathize with the person or setting I want to capture which plays a large role in how I work. The most fascinating of photography is working with light, especially flash lights. By working with strobes I can decide which emotion I give the photo.

During my work as a photographer I benefited from my technical and artistic background. Bringing technical perfection and artistic ideas together into one picture is always a great challenge and an even greater goal!

Some of my favorite quotes:

“It’s not the equipment that makes the photo but the photographer and his environment”

“Twist your life, go for passion!!”