Urbex Sexploring

Urbex Sexploring

Fotografie: Rick Akkerman

SetDresser: Ilse Korf

Een erotische fotoserie die gemaakt is in en om het Ringers gebouw te Alkmaar. De ruwheid en vergane glorie van het gebouw functioneerde als grote inspiratiebron voor deze tentoonstelling. Nederland is onderdeel van een maatschappij waar leegte vaak snel plaatsmaakt voor nieuwe verlangens, de hedendaagse maatschappij. Een tijd waarin men vernieuwing, spanning en extremen zoekt en vindt. In deze fotoserie komen verschillende soorten fetisjen naar voren, maar ook geaardheid, eenzaamheid en verwaarlozing zijn onderdeel van de serie. De fotoreeks toont het kwetsbare menselijke verlangen. De ruwheid van het leegstaande gebouw heeft een schoonheid die schreeuwt om vastgelegd te worden. Door naakte schoonheid toe te voegen wordt een nieuwe belevenis gecreëerd. Het verleden en het verlaten is opnieuw ontdekt en vastgelegd. Enkel voetstappen blijven achter. Deze vorm van fotografie wordt Urbex fotografie ofwel Urbex Exploring genoemd.

Oude schoonheid ontmoet nieuwe schoonheid in Urbex Sexploring.

Historie Ringers

In 1920 werd de eerste steen gelegd en werd de Ringers Chocoladefabriek in gebruik genomen. In 1972 viel het doek en maakte het gebouw plaats voor meubelhandel Klercq die het pand bekleden met witte aluminium platen. In 2008 werd er faillissement aangevraagd waarna het pand grotendeels leeg kwam te staan. Het pand werd “bewaakt” middels antikraak door een gallerie en De Block werd De Blok. Inmiddels ruim 9 jaar na de val van de Klercq is het pand weer ontdaan van de witte beplating en heeft opnieuw tijdelijke invulling gekregen door de Stadskantine en Het Nieuwe Warenhuis.

Het volledige pand is inmiddels gestript en zal uiteindelijk plaats maken voor een hotel, appartementen, winkels en een ware chocolade experiënce om zo Ringers weer eer aan te doen.