Losse Concepten

Verschillende concept foto’s die ik zelf heb mogen uitdenken en uitwerken. Campagnes en Reclame.

Smoke Sells

Smoke Sells

In een tijd waarin het roken aan alle kanten aan banden wordt gelegd in Nederland zie je juist nog steeds erg veel scenes in films en series waarin gerookt wordt. Dit is toch vaak omdat het bij een personage of karakter hoort en het beter verkoopt. Smoke Sells is een serie zwart-wit portretten die de namen van Sigaretten merken dragen; van links naar rechts, Belinda, Black Devil, Pall Mall, Lucky Strike, American Spirit.

 

Urbex Sexploring

Urbex Sexploring

Fotografie: Rick Akkerman

SetDresser: Ilse Korf

Een erotische fotoserie die gemaakt is in en om het Ringers gebouw te Alkmaar. De ruwheid en vergane glorie van het gebouw functioneerde als grote inspiratiebron voor deze tentoonstelling. Nederland is onderdeel van een maatschappij waar leegte vaak snel plaatsmaakt voor nieuwe verlangens, de hedendaagse maatschappij. Een tijd waarin men vernieuwing, spanning en extremen zoekt en vindt. In deze fotoserie komen verschillende soorten fetisjen naar voren, maar ook geaardheid, eenzaamheid en verwaarlozing zijn onderdeel van de serie. De fotoreeks toont het kwetsbare menselijke verlangen. De ruwheid van het leegstaande gebouw heeft een schoonheid die schreeuwt om vastgelegd te worden. Door naakte schoonheid toe te voegen wordt een nieuwe belevenis gecreëerd. Het verleden en het verlaten is opnieuw ontdekt en vastgelegd. Enkel voetstappen blijven achter. Deze vorm van fotografie wordt Urbex fotografie ofwel Urbex Exploring genoemd.

Oude schoonheid ontmoet nieuwe schoonheid in Urbex Sexploring.

Historie Ringers

In 1920 werd de eerste steen gelegd en werd de Ringers Chocoladefabriek in gebruik genomen. In 1972 viel het doek en maakte het gebouw plaats voor meubelhandel Klercq die het pand bekleden met witte aluminium platen. In 2008 werd er faillissement aangevraagd waarna het pand grotendeels leeg kwam te staan. Het pand werd “bewaakt” middels antikraak door een gallerie en De Block werd De Blok. Inmiddels ruim 9 jaar na de val van de Klercq is het pand weer ontdaan van de witte beplating en heeft opnieuw tijdelijke invulling gekregen door de Stadskantine en Het Nieuwe Warenhuis.

Het volledige pand is inmiddels gestript en zal uiteindelijk plaats maken voor een hotel, appartementen, winkels en een ware chocolade experiënce om zo Ringers weer eer aan te doen.

Passie (NHD)

In deze serie licht ik elke week de Passie van jonge gedreven mensen uit in het NHD / Alkmaarsche Courant. De meest uiteenlopende passies komen aan bod. Elke keer probeer ik de personen op of in een andere setting te plaatsen die vervreemd is of in ieder geval niet gebruikelijk.

Leasevisie

Compleet verzorgde conceptfotografie in opdracht van autoleasebedrijf Leasevisie. Complete vrije creativiteit voor het bedenken, regelen en uitvoeren van een beeldmerk.