CrossOverStad Festival

Terugkerend Alkmaars urban festival met onder andere skaten, dans, graffiti, muziek, parkour. Ik heb hier met verschillende flitsers gewerkt met kleurenfilters. 

Mean Toys

Een serie foto’s van pro en niet pro skaters die zich rijkelijk vermaken op een zonnige dag in het skatepark van Oudorp in de Oudorperpolder. Een sport of eigenlijk ”lifestyle” die ruig maar eigenlijk ook weer mega relaxt is. Het is wel een sport die veel blessures kent maar de enige manier om het te leren is vaak proberen en dat betekend ook vaak vallen. Skateboarden geeft je het gevoel van vrijheid en het houd je jong.

Het is geen gewoon speelgoed…..het is Mean Toys!!

Factory Exploring – Parkour

Een serie foto’s van een aantal tracers (beoefenaars van Parkour) genaamd “Factory Exploring”. Parkour is de kunst van het verplaatsen “L’art du deplacement”. Parkour is een in Frankrijk ontstane loopdiscipline. proberen hindernissen te overwinnen op een zo vloeiend en snel mogelijke manier. Parkour kan vrijwel overal worden beoefend maar dit gebeurt voornamelijk in steden in de buitenlucht. Parkour stamt af van een ontsnappingstechniek uit de Vietnamoorlog. Het was een methode van de Franse marineofficier Georges Hébert om zijn rekruten zo te trainen dat ze op elke situatie voorbereid waren. Een van Héberts rekruten was de Franse turner Raymond Belle. Deze legde zich ook na de oorlog toe op het zichzelf zo snel mogelijk van de ene naar de andere plek verplaatsen.

Bekende namen binnen Parkour zijn:

  • David Belle, (Raymonds zoon).
  • Sébastien Foucan. (hij wordt gezien als de oprichter van Freerunning, waarbij meer flips en salto’s te zien zijn).
  • Daniël Ilabaca.

Patrick Smit – Trial-biker

Diverse foto’s die gemaakt zijn van voormalig Nederlands kampioen trialbiker Patrick Smit.

Kenny Belaey – Backyard

Een fotoshoot van negenvoudig wereldkampioen trialbike Kenny Belaey in zijn achtertuin in België.