Mean Toys

Een serie foto’s van pro en niet pro skaters die zich rijkelijk vermaken op een zonnige dag in het skatepark van Oudorp in de Oudorperpolder. Een sport of eigenlijk ”lifestyle” die ruig maar eigenlijk ook weer mega relaxt is. Het is wel een sport die veel blessures kent maar de enige manier om het te leren is vaak proberen en dat betekend ook vaak vallen. Skateboarden geeft je het gevoel van vrijheid en het houd je jong.

Het is geen gewoon speelgoed…..het is Mean Toys!!

BMX – For Ever Young

Een serie die het verhaal verteld van BMX rijders. Deze ”jongens” voelen zich vrij en jong door altijd bezig te zijn met de kleine stoere fietsjes. Nieuwe tricks proberen en vaak vallen hoort erbij. Net als vele extreme sporten in het vaak een complete lifestyle. Op de skatebaan bij park De Groene Voet in Daalmeer zijn ze vaak te vinden. Het is mooi om te zien dat ze ook de jongere generatie wat bij willen brengen. 

FCC de Boscrossers

BMX of fietscross is een extreme sport en een olympische sport sinds de Spelen van Peking in 2008. Het woord BMX staat voor Bicycle Motocross (de X staat dus voor cross). BMX ontstond eind jaren zestig aan de westkust van de Verenigde Staten. Het kwam voort uit de motorcross, waarbij men met een motorfiets over zanderig en heuvelig terrein reed. Omdat het motorcrossen voor de meeste mensen te duur was, werd er een alternatief gezocht. Het bleek dat het ook mogelijk was om te crossen op de fiets. Fietscross, zoals de sport in Nederland genoemd wordt, is als georganiseerde sport ontstaan in het begin van de jaren tachtig. De sport heeft tot midden jaren tachtig een enorme groei doorgemaakt. Al gauw werden de eerste fietscrossbanen aangelegd, waarna de echte wedstrijden op de fiets begonnen. Tegenwoordig is het een sport die voor velen niet heel bekend is omdat er weinig aandacht aan geschonken wordt. Deze sporten zijn veelal een snelle rage, continu nieuwe uitdagingen zoeken is iets wat er altijd al is geweest en alleen de echte cracks blijven in zo’n sport hangen. Dit is bij de Boscrossers ook te zien, de leeftijdscategorie loopt hier van 6 tot en met 50 jaar! Prachtig om die grote mannen op zo’n klein fietsje te zien. Het is overigens niet alleen een mannensport, ook de vrouwen gaan hard!

Factory Exploring – Parkour

Een serie foto’s van een aantal tracers (beoefenaars van Parkour) genaamd “Factory Exploring”. Parkour is de kunst van het verplaatsen “L’art du deplacement”. Parkour is een in Frankrijk ontstane loopdiscipline. proberen hindernissen te overwinnen op een zo vloeiend en snel mogelijke manier. Parkour kan vrijwel overal worden beoefend maar dit gebeurt voornamelijk in steden in de buitenlucht. Parkour stamt af van een ontsnappingstechniek uit de Vietnamoorlog. Het was een methode van de Franse marineofficier Georges Hébert om zijn rekruten zo te trainen dat ze op elke situatie voorbereid waren. Een van Héberts rekruten was de Franse turner Raymond Belle. Deze legde zich ook na de oorlog toe op het zichzelf zo snel mogelijk van de ene naar de andere plek verplaatsen.

Bekende namen binnen Parkour zijn:

  • David Belle, (Raymonds zoon).
  • Sébastien Foucan. (hij wordt gezien als de oprichter van Freerunning, waarbij meer flips en salto’s te zien zijn).
  • Daniël Ilabaca.

Parkour Delft

Een serie van tracers (beoefenaars van Parkour) in Delft. Parkour is de kunst van het verplaatsen “L’art du deplacement”. Parkour is een in Frankrijk ontstane loopdiscipline. proberen hindernissen te overwinnen op een zo vloeiend en snel mogelijke manier. Parkour kan vrijwel overal worden beoefend maar dit gebeurt voornamelijk in steden in de buitenlucht. Parkour stamt af van een ontsnappingstechniek uit de Vietnamoorlog. Het was een methode van de Franse marineofficier Georges Hébert om zijn rekruten zo te trainen dat ze op elke situatie voorbereid waren. Een van Héberts rekruten was de Franse turner Raymond Belle. Deze legde zich ook na de oorlog toe op het zichzelf zo snel mogelijk van de ene naar de andere plek verplaatsen.

Bekende namen binnen Parkour zijn:

  • David Belle, (Raymonds zoon).
  • Sébastien Foucan. (hij wordt gezien als de oprichter van Freerunning, waarbij meer flips en salto’s te zien zijn).
  • Daniël Ilabaca.