Anoniem-Rick-Akkerman-Publicatie-AC-08-02-2014

14 Februari is het weer Valentijnsdag.

Mijn naam is Rick Akkerman en ik heet u van harte welkom op mijn foto-blog,

Wekelijks vindt u hier een nieuwe foto die u in het “Hart” van de Alkmaarsche Courant (zaterdageditie) terug kunt vinden. De Alkmaarsche Courant is een bijlage van het NHD (Noordhollands Dagblad). Elke week zal ik de foto uit de krant exclusief hier op mijn blog toelichten en bent u natuurlijk vrij om uw reactie te geven. De foto’s zullen diversiteit tonen en over het algemeen zal de leidraad actie en beweging zijn.

 14 Februari is het weer Valentijnsdag. Een mooi moment voor wat liefde in de foto!

De foto is gemaakt in de Langestraat in Alkmaar bovenop de trap bij het stadhuis. Middels een speciaal gefabriceerd lens-filter veranderen de lichtjes van de bollen die er hangen in hartjes. De kunst was om de hand zo te positioneren dat het lijkt alsof de bol in de hand ligt. Verder was het best een uitdaging op de hand mooi uit te lichten en genoeg scherpte te krijgen.

Valentijnsdag is die ene dag in het jaar dat je even extra aandacht schenkt aan de gene die je liefhebt, leuk vind of aanbid. Dit wordt veelal anoniem gedaan middels een kaart of bijvoorbeeld bloemen en vaak met een gedicht.

Hieronder daarom een gedicht dat ik bij deze foto genaamd ”Anoniem” heb geschreven;

Anoniem

Anoniem is mijn identiteit,
Anoniem alleen,
Anoniem op de wereld,
Anoniem zonder Facebook,
Anoniem tussen de menigte,
Anoniem in het donker,
Anoniem reik ik mijn hand uit naar jou hart, 
Anoniem in mijn hand liggend,
Anoniem verlicht ik jou hart,
Anoniem dicht bij jou,
Anoniem steel ik jouw hart,
Anoniem in jouw gedachte,
Anoniem samen,
Anoniem is spannend,
Anoniem is opwindend,
Anoniem naar een hoogtepunt,
Anoniem verlaat ik jou weer,
Anoniem oud worden,
Anoniem rust,
Anoniem blijft anoniem,

Gaat u nog iemand verassen met Valentijn?

 Bent u geïnteresseerd in een afdruk van de foto? Laat u gegevens dan in de SHOP achter en ik neem z.s.m. contact met u op. Heeft u zelf iets interessants wat u wilt laten verzilveren in een “Echte Akkerman”?? Neem dan contact op.