Zelden-rust-Rick-Akkerman-Publicatie-AC-19-10-2013

Achter het net vissen voor Belgische Schipper.

Mijn naam is Rick Akkerman en ik heet u van harte welkom op mijn foto-blog,

Wekelijks vindt u hier een nieuwe foto die u in het “Hart” van de Alkmaarsche Courant (zaterdageditie) terug kunt vinden. De Alkmaarsche Courant is een bijlage van het NHD (Noordhollands Dagblad). Elke week zal ik de foto uit de krant exclusief hier op mijn blog toelichten en bent u natuurlijk vrij om uw reactie te geven. De foto’s zullen diversiteit tonen en over het algemeen zal de leidraad actie en beweging zijn.

Afgelopen donderdagochtend  8 uur;

Op Twitter las ik het bericht dat de Belgische vissersboot Zeldenrust rond 04:30 was vastgelopen bij Petten. Mijn eerste gedachte was dat ik veel te laat zou zijn om hiervan een foto te kunnen maken. Begin van de middag bleek de boot er nog steeds te liggen omdat de sleepboot vanwege te laag water nog niets kon doen. Dus heb de gok gewaagd en ben toch maar even een kijkje gaan nemen. Bij het naderen van het strand zag ik de vele mensen al bovenop de Hondsbossche zeewering staan. Het was gezellig druk. Fotografen, filmploegen, dagjesmensen, een ware attractie dus. De zee was wild en het stormde flink. Ik pakte mijn camera en zocht naar een apart standpunt. In eerste instantie ben ik ver naar beneden de Hondsbossche zeewering afgelopen, vlakbij de zee, om zo het mooiste van de wilde golven te vangen. Op het moment dat ik mijn statief had neergezet en door de camera keek had ik niet door dat ik te dicht bij de wilde zee kwam en dus tot aan mijn schenen overspoeld werd! Het opwaaiende zoute water zorgde dat ik al snel weinig meer kon zien door mijn lens.

Een ander standpunt dan maar. Mijn oog viel op het bankje en zette mijn camera daar neer om een mooie compositie te bepalen. Na een foto of drie kwam er een amateurfotograaf op het bankje zitten. Dit is mijn kans dacht ik! Op het moment dat ik de foto wilde maken zag ik dat er een fietser aan kwam, ik wachtte even en klikte op het juiste moment om zo deze mooie plaat te creëren.

De naam van de foto is “Zelden rust” wat refereert aan de meestal wilde zee en natuurlijk ook aan de naam van het schip.

 Bent u nog gaan kijken?

 Bent u geïnteresseerd in een afdruk van de foto? Laat u gegevens dan in de SHOP achter en ik neem z.s.m. contact met u op. Heeft u zelf iets interessants wat u wilt laten verzilveren in een “Echte Akkerman”?? Neem dan contact op.