Arcade-2.0-Rick-Akkerman-Publicatie-AC-30-11-2013

Arcade wordt vernieuwd, heropening ’’Arcade 2.0” begin april.

Mijn naam is Rick Akkerman en ik heet u van harte welkom op mijn foto-blog,

Wekelijks vindt u hier een nieuwe foto die u in het “Hart” van de Alkmaarsche Courant (zaterdageditie) terug kunt vinden. De Alkmaarsche Courant is een bijlage van het NHD (Noordhollands Dagblad). Elke week zal ik de foto uit de krant exclusief hier op mijn blog toelichten en bent u natuurlijk vrij om uw reactie te geven. De foto’s zullen diversiteit tonen en over het algemeen zal de leidraad actie en beweging zijn.

De Noorder Arcade, een winkelcentrum wat op een unieke locatie ligt, tegen de binnenstad aan is naar ik meen gebouwd in 1995. Het is nauwelijks nog een winkelcentrum te noemen omdat er bijna geen winkel meer te vinden is. Het werd langzamerhand een spookachtig gebouw. Het zijn moeilijke tijden voor de detailhandel. De tijd dat mensen massaal erop uittrokken om hun geld te spenderen blijft uit, althans in de fysieke winkels. Tegenwoordig shoppen we steeds meer online, is dat de toekomst?

Zal het straks zo zijn dat je naar een winkel toe gaat waar alles achter glas staat en je geholpen word door een virtueel persoon en je aankoop uiteindelijk in de winkel via een computer doet? Ik denk (en hoop) het niet. Uit onderzoek is gebleken dat het overgrote deel van de jongeren toch graag een echte winkel in loopt om een product te voelen, te ruiken en te passen. En dan hebben we het nog niet eens over de oudere doelgroep. Maar waarom kopen we dan minder in de winkel? Ten eerste omdat de consument nog steeds geen vertrouwen heeft in de economie en liever even wacht met aankopen. Ten tweede omdat het online goedkoper en makkelijker kan, dat is 9 van 10 keer een feit.

Maar voor dat tientje wat je meer betaald in een fysieke winkel krijg je wel een stukje service, een gezicht dat naar je lacht, een aanspreekpunt maar bovenal zorg je hiermee dat de “fysieke-economie” draaiende blijft. Zoveel leegstand, zoveel werkelozen, de één na de andere winkel moet gedwongen sluiten, winkels die al sinds jaar en dag bestaan. Dood en dood zonde al zeg ik het zelf. Onderhand hoor ik steeds vaker om mij heen, zonde dat al die winkels verdwijnen zeg! Maar wij consumenten hebben daar wel aan bijgedragen, bedenk dat wel.

De Arcade gaat een nieuwe start maken, een vernieuwd winkelcentrum dat meer van deze tijd zal zijn en waar je graag zal komen. Dat is de bedoeling in ieder geval. Ik kan alleen maar zeggen, ga weer eens wat vaker de ”echte” winkel in en zorg dat we de stad mooi en draaiende houden.

Het is een 360 graden panoramafoto, totaal 6 foto’s aan elkaar, gemaakt middels een speciale lens en statief.

Arcade 2.0 noem ik het zelf, een real life computerspel dat we met z’n alle spelen.

Hoe zie jij de toekomst??

Bent u geïnteresseerd in een afdruk van de foto? Laat u gegevens dan in de SHOP achter en ik neem z.s.m. contact met u op. Heeft u zelf iets interessants wat u wilt laten verzilveren in een “Echte Akkerman”?? Neem dan contact op.