Badeend-Rick-Akkerman-Fotografie-Publicatie-AC-05-07-2014

Badeendenrace Alkmaar. In z’n eentje de finish over.

Mijn naam is Rick Akkerman en ik heet u van harte welkom op mijn foto-blog,

Wekelijks vindt u hier een nieuwe foto die u in het “Hart” van de Alkmaarsche Courant (zaterdageditie) terug kunt vinden. De Alkmaarsche Courant is een bijlage van het NHD (Noordhollands Dagblad). Elke week zal ik de foto uit de krant exclusief hier op mijn blog toelichten en bent u natuurlijk vrij om uw reactie te geven. De foto’s zullen diversiteit tonen en over het algemeen zal de leidraad actie en beweging zijn.

Vorige week zaterdag 28 juni werd voor het derde jaar op rij de badeendjesrace georganiseerd in de Alkmaarse grachten. Elk eendje is geld waard, wat ten goede komt aan verschillende goede doelen. Vooraf kun je ieder jaar een badeendje kopen voor € 5,- per stuk. In totaal waren er dit jaar zevenduizend gele badeendjes die een traject van een paar honderd meter moesten over-dobberen.  Daarnaast waren er nog de grote badeenden waar bedrijven flink voor hebben betaald. Door middel van kunstmatige stroming die de brandweer verzorgde, werden alle eendjes richting de finish gestuwd. Voor de winnende eendjes werden ook nog leuke prijzen weggegeven. Een goed en leuk initiatief al zeg ik het zelf!

Zelf had ik de ”winnende” foto al snel gemaakt. Ik  zag namelijk voor de start een aantal echte eenden in het water liggen waaronder één witte eend. Deze heb ik gefotografeerd en naderhand veranderd in een badeend middels fotoshop. Het zou wat zijn als we een eendenrace zouden houden met echte eenden!

De naam van de foto is uiteraard badeend.

Heeft u nog een eendje gekocht voor het goede doel?

 

Bent u geïnteresseerd in een afdruk van de foto? Laat u gegevens dan in de SHOP achter en ik neem z.s.m. contact met u op. Heeft u zelf iets interessants wat u wilt laten verzilveren in een “Echte Akkerman”?? Neem dan contact op.