Passie_NHD_Deen_Mondt_Downhill_Skateboarden

De “Passie” van Deen Mondt.

Na de veelbesproken portretten van ‘Van Binnen’ in het NHD/Alkmaarsche Courant is het nu tijd om voor het derde jaar op rij een nieuwe rubriek neer te zetten. Nu inplaats van de zaterdag editie naar de vrijdag editie, de nieuwe rubriek ‘Passie’.

’Passie’ is een serie op vrijdag in het NHD/Alkmaarsche Courant rond jonge mensen met een min of meer obsessieve voorliefde voor iets waar (bijna) alles voor moet wijken en wat het persoonlijke leven beheerst. Zoals bijvoorbeeld een sport, dans, muziek, yoga, skateboarden, BMX, gamen, theater of auto’s. Elke week zal ik een passie uitlichten en probeer ik een andere invalshoek te bedenken en een interessant decor voor de foto. 

Mijn Passie is fotograferen, wat is die van jullie?

De eerste in de reeks is deze week Downhill skateboarder Deen Mondt uit Heiloo. Een jonge van 20 lentes jong die leeft voor skateboarden. Om met 100 km per uur op een skateboard naar beneden te storten in de alpen moet je wel een beetje gek zijn. Het is het pure gevoel van vrijheid, het gevoel dat je leeft. De gedachte achter de setting van de foto is dat je bijna net zo hard als een trein gaat, Nederland te vlak is om de sport te kunnen beoefenen. Hij raast op de foto voor de trein uit en kan de dood in de ogen kijken.

De foto is uiteraard zo ‘veilig’ mogelijk gemaakt en bestaat uit 4 foto’s, trein 1, trein 2, de lucht en nummer 4 Deen Mondt.

Zie HIER het hele kranten item met het interview.

Overigens is er helaas een foutje gemaakt met de tekst, als laatste hoort er nog te staan; ‘Allemaal voor de Need for Speed’.