Koning-Rick-Akkerman-Publicatie-AC-15-03-2014

In de rij voor een handdruk van de Koning tijdens heropening Kaasmuseum.

Mijn naam is Rick Akkerman en ik heet u van harte welkom op mijn foto-blog,

Wekelijks vindt u hier een nieuwe foto die u in het “Hart” van de Alkmaarsche Courant (zaterdageditie) terug kunt vinden. De Alkmaarsche Courant is een bijlage van het NHD (Noordhollands Dagblad). Elke week zal ik de foto uit de krant exclusief hier op mijn blog toelichten en bent u natuurlijk vrij om uw reactie te geven. De foto’s zullen diversiteit tonen en over het algemeen zal de leidraad actie en beweging zijn.

Vorige week donderdag 6 Maart bracht onze Koning een bezoek aan Alkmaar voor de heropening van het Kaasmuseum. Het gebeurt niet vaak dat de Koning een bezoek brengt dus hier moest ik natuurlijk bij zijn. De drukte viel mij erg mee. De reden hiervan was denk ik dat het een doordeweekse dag was en er was niet heel veel aandacht aangegeven naar mijn mening. De pers was er uiteraard in overvloed en stond allemaal mooi opgesteld aan één kant voor de ingang van het Kaasmuseum. Ik observeerde eerst even tussen alle journalisten en zag een mooi plekje aan de andere kant van het afgezette looppad, tussen de mensen. Hier ben ik aan de rand op de grond gaan zitten om zo een ander perspectief te krijgen. Mijn hoop was gevestigd op het vlak langs mij lopen van de Koning. Na enig wachten kwam daar de Koning en de burgermeester aangelopen, precies mijn kant op. Ik pakte eerst mijn camera met telelens om een portret te schieten die graag wilde maken (Klik hier voor deze portretfoto).  Bezoekers stonden er al een uurtje te wachten voor dat ene moment, die ene handdruk! De Koning liep langs en de mensen staken hun hand uit. Precies boven mijn hoofd schud de Koning zijn hand. Klik! Perfect!

Het is bijna alsof ik zelf de hand schud en de kijker hierdoor helemaal in het moment zit.

Ik had mijn 24mm groothoek lens erop en een flitser om in te flitsen. Wederom, zoals jullie inmiddels wel gewend zijn heb ik beweging in de foto aangebracht door middel van een langzame sluitertijd en te flitsen voor het moment dat de sluiter dicht ging (tweede gordijn flits).

Ik had van te voren al bedacht dat het een zwart-wit foto moest worden omdat je hiermee goed de nadruk op het onderwerp legt.

Alle pers ging mee naar binnen om het verhaal verder vast te leggen. Ik was blij en had genoeg.

De naam van de foto is geworden, ”Koning”.

Heeft u de hand nog kunnen schudden??

 

Bent u geïnteresseerd in een afdruk van de foto? Laat u gegevens dan in de SHOP achter en ik neem z.s.m. contact met u op. Heeft u zelf iets interessants wat u wilt laten verzilveren in een “Echte Akkerman”?? Neem dan contact op.