Alckmaers-Waaggezicht-Rick-Akkerman-Fotografie-Publicatie-AC-16-08-2014

Een echt Alkmaars vergezicht vanaf de Waagtoren.

Mijn naam is Rick Akkerman en ik heet u van harte welkom op mijn foto-blog,

Wekelijks vindt u hier een nieuwe foto die u in het “Hart” van de Alkmaarsche Courant (zaterdageditie) terug kunt vinden. De Alkmaarsche Courant is een bijlage van het NHD (Noordhollands Dagblad). Elke week zal ik de foto uit de krant exclusief hier op mijn blog toelichten en bent u natuurlijk vrij om uw reactie te geven. De foto’s zullen diversiteit tonen en over het algemeen zal de leidraad actie en beweging zijn.

De mooie stad die Alkmaar heet! Geboren en getogen Alkmaarder maar nog nooit eerder Alkmaar vanaf zo’n mooi standpunt bekeken.

Mijn ogen dwalend over Alkmaar, zoekend naar herkenning. Spelen met het licht wat bespeeld wordt door de schaduw. Daar, nee daar…en daar….de duinen?? Zo dichtbij?? Ja echt. Ik zie alles, het is teveel. Wegkijken lukt me niet. Staren tot ik tranen in mijn ogen krijg. Wat is dit leuk, wat is dit mooi! 

Alkmaar is mijn eerste liefde. Hier kom ik thuis. Hier blijf ik rond dwalen. Dwalen tot ik vergeten ben……
Al 34 jaar echte Alkmaarder, een echte Kaaskop!

Dit uitzicht mocht ik aanschouwen vanaf de Waagtoren en de naam van de foto heet daarom, ”Alckmaers Waaggezicht”.

Wie/wat was uw eerste ”liefde”??

 

Bent u geïnteresseerd in een afdruk van de foto? Laat u gegevens dan in de SHOP achter en ik neem z.s.m. contact met u op. Heeft u zelf iets interessants wat u wilt laten verzilveren in een “Echte Akkerman”?? Neem dan contact op.