Druk-Rick-Akkerman-Fotografie-Publicatie-AC-06-09-2014

Elke nacht is het druk bij de drukkerij van het Noordhollands Dagblad om u het nieuws van morgen te brengen.

Mijn naam is Rick Akkerman en ik heet u van harte welkom op mijn foto-blog,

Wekelijks vindt u hier een nieuwe foto die u in het “Hart” van de Alkmaarsche Courant (zaterdageditie) terug kunt vinden. De Alkmaarsche Courant is een bijlage van het NHD (Noordhollands Dagblad). Elke week zal ik de foto uit de krant exclusief hier op mijn blog toelichten en bent u natuurlijk vrij om uw reactie te geven. De foto’s zullen diversiteit tonen en over het algemeen zal de leidraad actie en beweging zijn.

Wat een verassing! Opeens nog een foto in de krant en dus ook nog een blog. Vorige week was eigenlijk de laatste foto in mijn eigen wekelijkse rubriek in de Alkmaarsche Courant en ik zou binnenkort een nieuwe rubriek in de krant starten. Maar door omstandigheden mocht ik nog twee weken een mooie plaat leveren! Het lag al lange tijd in de planning om eens een kijkje te gaan nemen bij de drukkerij waar altijd die mooie foto’s van mij gedrukt worden. De drukkerij van het Noordhollands Dagblad in Oudorp!

Zo gezegd, zo gedaan, een belletje naar de krant ik kon meteen al een kijkje nemen. Helaas kwam ik in de ochtend en stond de drukpers niet te draaien. De pers draait namelijk alleen op volle toeren wanneer de duisternis is gevallen, ’s nachts dus. Even een korte rondleiding dan maar, erg indrukwekkend moet ik zeggen!

Maar goed, voor het echte geweld ben ik die zelfde nacht een kijkje gaan nemen en kon zo het hele proces volgen en overal mijn camera opstellen. U zult er waarschijnlijk niet bij stil staan maar het hele proces voordat de krant bij u op de mat ligt is nogal wat zeg.

Tijdens mijn wandeling door de grote hal en vele trappen van hoog naar laag en omgekeerd bleef mijn aandacht hangen bij de vouwtrechter. Dit is wat u in het midden van de foto ziet. Het is als het ware een grote trechter waar het bedrukte papier van de brede rol op uitkomt. Het papier wordt hier gesneden en gevouwen. Hierdoor ontstaat een lange doorlopende krant waarna het verder gesneden wordt en de krant zoals u en ik hem kennen klaar voor verzending is.

De foto is bijna futuristisch te noemen. Prachtig al die kleuren! Het is een 360 graden foto en de linker en de rechterkant past dus aan elkaar. De naam van de foto is; Druk. Druk, omdat het bij de drukkerij is, het een druk proces is, er veel druk wordt toegepast en het tevens een drukte is met werknemers als de pers draait.

Volgende week kunt u nogmaals genieten van uw zaterdag krant met een kopje koffie en een croissantje. En natuurlijk weer een mooie foto!

 

Hoe lang zal de papieren krant nog bestaan??

Bent u geïnteresseerd in een afdruk van de foto? Laat u gegevens dan in de SHOP achter en ik neem z.s.m. contact met u op. Heeft u zelf iets interessants wat u wilt laten verzilveren in een “Echte Akkerman”?? Neem dan contact op.