Toekomstperspectief-Rick-Akkerman-Publicatie-AC-30-11-2013

Even een blog tussendoor; Innovatiemiddag in Hal 25 Alkmaar, 3D printen in de “Kaasfabriek” bied toekomstperspectief.

Mijn naam is Rick Akkerman en ik heet u van harte welkom op mijn foto-blog,

Wekelijks vindt u hier een nieuwe foto die u in het “Hart” van de Alkmaarsche Courant (zaterdageditie) terug kunt vinden. De Alkmaarsche Courant is een bijlage van het NHD (Noordhollands Dagblad). Elke week zal ik de foto uit de krant exclusief hier op mijn blog toelichten en bent u natuurlijk vrij om uw reactie te geven. De foto’s zullen diversiteit tonen en over het algemeen zal de leidraad actie en beweging zijn.

Er is op het laatste moment besloten om de foto die gepland was voor aankomende zaterdag niet te publiceren in de krant vanwege een te kunstzinnige insteek. Dat neemt niet weg dat ik deze foto en het verhaal toch wil delen met jullie. Daarom hieronder het verhaal.

Deze week een foto die enige toelichting nodig heeft om mijn gedachte als fotograaf achter de foto te verduidelijken. Afgelopen vrijdag 22-11-2013 was de eerste innovatiemiddag in Hal 25 te Alkmaar. Hal 25 is een culturele broedplaats waar veel nieuwe ontwikkelingen zijn. De innovatiemiddag, een middag om te leren, inspireren, verrassen en te verbinden. Nieuwe innovaties uit de regio, workshops, kunst, muziek en een presentatie van futurist en trendwatcher Marcel Bullinga.

Sinds kort is de Kaasfabriek – Fablab geopend op het terrein van Hal 25. Hierbij zijn containers omgebouwd tot een heus laboratorium. Een plek voor jong en oud om eigen creaties werkelijkheid te zien worden. De 3D printer is in opmars en daagt u uit om uw dromen te fabriceren. Maar ook lasersnijders, vinylsnijders, portaalfrase en andere geavanceerde apparatuur is in het Fablab te vinden.

Mijn visie over de foto van deze week:

De foto is gemaakt op het buitenterrein van Hal 25. Wat u ziet is de Kaasfabriek gefotografeerd van buitenaf  in een spiegeling van het raam. Een spiegeling die het lijnenspel van het buitenterrein van Hal25 weergeven (het oude geraamte van voorheen de Vegro-hallen) maar ook de gele container die de Kaasfabriek vormt. Als u door kijkt, en dus door het raam naar binnen kijkt ziet u rechts in het beeld van de gele container de 3D printer staan. Aan de linkerkant ziet u een gedeelte van een gele werkjas, één van de kenmerken van de medewerkers van de Kaasfabriek. Een apart en opvallend perspectief die de toekomst weerspiegeld.

Daarom heet de foto ook “Toekomstperspectief”.

Welke droom wilt u laten printen??

 

Er worden op dit moment al tal van workshops gegeven in de Kaasfabriek. De officiële opening staat voor 18 Januari 2014 gepland.

Bent u geïnteresseerd in een afdruk van de foto? Laat u gegevens dan in de SHOP achter en ik neem z.s.m. contact met u op. Heeft u zelf iets interessants wat u wilt laten verzilveren in een “Echte Akkerman”?? Neem dan contact op.