KiteBuggy-Rick-Akkerman-Publicatie-AC-29-03-2014

Even helemaal los tijdens het NK Kitebuggy in IJmuiden.

Mijn naam is Rick Akkerman en ik heet u van harte welkom op mijn foto-blog,

Wekelijks vindt u hier een nieuwe foto die u in het “Hart” van de Alkmaarsche Courant (zaterdageditie) terug kunt vinden. De Alkmaarsche Courant is een bijlage van het NHD (Noordhollands Dagblad). Elke week zal ik de foto uit de krant exclusief hier op mijn blog toelichten en bent u natuurlijk vrij om uw reactie te geven. De foto’s zullen diversiteit tonen en over het algemeen zal de leidraad actie en beweging zijn.

Afgelopen 22 en 23 Maart werd het Nederlands Kampioenschap Kitebuggy gehouden in IJmuiden. Kitebuggy?? Ja voor de meeste een onbekende sport. Men neemt een speciale vlieger, een karretje(buggy), een lekker briesje en is klaar voor een fijne rit. Je stuurt met je voeten en hebt een vierlijns vlieger om gas te geven en te remmen. De eerste officiële vlieger dook 400 jaar voor Christus op. De eerste Kitebuggy werd ook al in 1300 uitgevonden in China. Later in de jaren 70 werd de buggy commercieel verkocht in Amerika en Engeland. In de jaren 90 kwam de buggymaker Pieter Lynn met vooruitstrevende buggy’s. Dezer dagen is naast Pieter Lynn, Libre de leider op het gebied van buggy’s. Tegenwoordig is de sport nog steeds erg klein en dat was ook te zien tijdens het NK.

Met snelheden tot boven de 100 kilometer per uur is het een prachtige schouwspel. Twintig vliegers cirkelden kleurrijk in de lucht. Het is geen ongevaarlijke sport, dat werd weer duidelijk toen een deelnemer met hoge snelheid over de kop sloeg. Voor Arjen van der Tol uit Zwolle was het dan ook einde oefening met z’n arm uit de kom. Hij heeft sinds 2010 het Wereld snelheidsrecord met 133.4 kilometer per uur op zijn naam staan en is een ervaren rijder. De winnaar werd zondag de regerend Nederlands Kampioen, Stephan van Bommel.

Zelf beoefen ik de sport ook al heel wat jaartjes en het blijft heerlijk om met de elementen bezig te zijn.

De foto heet vanzelfsprekend, Kitebuggy.

Komt u de volgende keer ook kijken??

 

Bent u geïnteresseerd in een afdruk van de foto? Laat u gegevens dan in de SHOP achter en ik neem z.s.m. contact met u op. Heeft u zelf iets interessants wat u wilt laten verzilveren in een “Echte Akkerman”?? Neem dan contact op.