Zonrijp-Rick-Akkerman-Publicatie-AC-12-04-2014

Graft ’s morgens vroeg Rijp voor de zon.

Mijn naam is Rick Akkerman en ik heet u van harte welkom op mijn foto-blog,

Wekelijks vindt u hier een nieuwe foto die u in het “Hart” van de Alkmaarsche Courant (zaterdageditie) terug kunt vinden. De Alkmaarsche Courant is een bijlage van het NHD (Noordhollands Dagblad). Elke week zal ik de foto uit de krant exclusief hier op mijn blog toelichten en bent u natuurlijk vrij om uw reactie te geven. De foto’s zullen diversiteit tonen en over het algemeen zal de leidraad actie en beweging zijn.

Deze foto heb ik een paar weken geleden gemaakt op een mooie ochtend. Het licht was perfect! Mijn idee was in eerste instantie om een panoramafoto te maken met uitgangspunt de ophaalbrug naast de Damsluis. Een soort gelijke foto heb ik namelijk al eerder gemaakt en daar is het eigenlijk allemaal mee begonnen. In 2012 stuurde ik een panoramafoto in van een ophaalbrug in de Alkmaarse binnenstad voor de fotowedstrijd “Wij in Noordholland”, georganiseerd door het NHD. De wedstrijd had ik uiteindelijk niet gewonnen maar mijn foto haalde wel op groot formaat de voorpagina van de Alkmaarsche Courant. Een tijdje later werd ik gevraagd om mijn eigen rubriek wekelijks te vullen in de Alkmaarsche Courant. Daar zei ik natuurlijk volmondig ja op. Dit is alweer de 32ste publicatiefoto!

De foto die ik gemaakt heb op de ophaalbrug in de Rijp heeft mijn screening net niet gehaald en ik koos voor deze foto. Het is zoals jullie al eerder van mij gezien hebben een 360 graden panoramafoto van 3 keer 6 beelden. Het mooie van deze techniek is dat je dit beeld niet in werkelijkheid kan zien in één oogopslag. Toen ik de foto ging maken, vroeg in de morgen was het erg lastig om rustig de foto te kunnen maken op het bruggetje. Elke keer als ik alles had opgesteld moest er weer een auto langs.

De dorpjes Graft en De Rijp vormen samen de gemeente Graft de Rijp. De Rijp is een toeristisch dorpje met een rijke historie. Dit jaar wordt voor het eerst Koningsdag gevierd en zullen Koning Willem Alexander en Koningin Máxima een bezoek brengen aan De Rijp. Vandaar dat ik ook voor een foto van De Rijp heb gekozen. Ik hoop voor de Koninklijke familie dat ook op deze bijzondere dag Graft ’s morgens vroeg Rijp voor de zon is!

Een toepasselijke naam voor de deze foto vond ik daarom; Zonrijp

Komt u ook naar de Rijp met Koningsdag??

 

Bent u geïnteresseerd in een afdruk van de foto? Laat u gegevens dan in de SHOP achter en ik neem z.s.m. contact met u op. Heeft u zelf iets interessants wat u wilt laten verzilveren in een “Echte Akkerman”?? Neem dan contact op.