Het-meisje-in-rood-Rick-Akkerman-Publicatie-AC-07-12-2013

Spelend meisje op het strand van Egmond.

Mijn naam is Rick Akkerman en ik heet u van harte welkom op mijn foto-blog,

Wekelijks vindt u hier een nieuwe foto die u in het “Hart” van de Alkmaarsche Courant (zaterdageditie) terug kunt vinden. De Alkmaarsche Courant is een bijlage van het NHD (Noordhollands Dagblad). Elke week zal ik de foto uit de krant exclusief hier op mijn blog toelichten en bent u natuurlijk vrij om uw reactie te geven. De foto’s zullen diversiteit tonen en over het algemeen zal de leidraad actie en beweging zijn.

Deze foto is gemaakt op 09-11-2013. Die dag ben ik naar het strand van Egmond  gegaan om te kijken of ik nog een interessante foto kon maken tijdens de Derp Bikers BeachRace. Tijdens het fotograferen van alle mountainbikers zag ik opeens een veel mooier tafereel. Een donkere, bijna zwarte lucht en de zonnestralen die op het water weerkaatste gaven een schitterend contrast. In de verte speelde een meisje met een rode jas en op de voorgrond stonden twee mensen te kijken. Doordat ik met een telelens ingezoomd heb op het meisje en mijn lens terug gezoomd heb op het moment dat ik de foto maakte kreeg ik een mooi lijnenspel van het zonlicht op de zee.

Naderhand is de foto omgezet naar zwart-wit waarbij de jas van het meisje rood is gebleven. De naam van de foto is daarom ook “Het meisje in rood”.

Welk verhaal kun jij bedenken bij deze foto?

Bent u geïnteresseerd in een afdruk van de foto? Laat u gegevens dan in de SHOP achter en ik neem z.s.m. contact met u op. Heeft u zelf iets interessants wat u wilt laten verzilveren in een “Echte Akkerman”?? Neem dan contact op.