Powervrouw-Rick-Akkerman-Publicatie-AC-08-03-2014

High Heels Run Canadaplein, voor de echte Powervrouw!

Mijn naam is Rick Akkerman en ik heet u van harte welkom op mijn foto-blog,

Wekelijks vindt u hier een nieuwe foto die u in het “Hart” van de Alkmaarsche Courant (zaterdageditie) terug kunt vinden. De Alkmaarsche Courant is een bijlage van het NHD (Noordhollands Dagblad). Elke week zal ik de foto uit de krant exclusief hier op mijn blog toelichten en bent u natuurlijk vrij om uw reactie te geven. De foto’s zullen diversiteit tonen en over het algemeen zal de leidraad actie en beweging zijn.

Vandaag 8 Maart is het weer internationale vrouwendag. Afgelopen zondag 2 Maart was in het teken hiervan ook weer de jaarlijkse High Heels Run op het Canadaplein te Alkmaar met als thema; Vrouwelijk, vrolijk, vurig…

Internationale vrouwendag is een actiedag van de vrouwenbeweging die elk jaar op 8 Maart gevierd wordt. Een dag in het teken van strijdbaarheid en solidariteit van vrouwen overal ter wereld.  Internationale Vrouwendag is in de twintigste eeuw ontstaan doordat vrouwen opkwamen voor hun rechten, onder andere op het gebied van arbeid en kiesrecht. In Nederland viert een grote verscheidenheid aan vrouwengroepen en vrouwenorganisaties 8 maart op veel verschillende manieren. Doel is aandacht te vragen voor thema’s zoals economische zelfstandigheid, empowerment, seksueel geweld, zorg en arbeid, discriminatie en racisme.

De High Heels Run is zoals de naam het al zegt een ren op hakken van minimaal 5 cm hoog. Je moet dus wel sterk in je schoenen staan om mee te doen! 
De foto die ik gemaakt heb is van de warming up. De foto straalt kracht en beweging uit die goed past bij de echte “Powervrouw”!

Ik maakte de foto tegen de zon in en heb middels een flitser de voorgrond in geflitst. Doordat ik een langzame sluitertijd heb gebruikt in combinatie met de flitser die flitst op het moment dat de sluiter dicht gaat(2e gordijn) kon ik de lens terug zoomen  waardoor je als het ware naar de vrouw in het midden toegetrokken wordt.

De naam van de foto is uiteraard “Powervrouw”.

Vind u uzelf ook een echte “Powervrouw”?

Bent u geïnteresseerd in een afdruk van de foto? Laat u gegevens dan in de SHOP achter en ik neem z.s.m. contact met u op. Heeft u zelf iets interessants wat u wilt laten verzilveren in een “Echte Akkerman”?? Neem dan contact op.