Marionet-Kitesufer-Bergen-Aan-Zee-Fotografie-Rick-Akkerman-Publicatie-AC-NHD-21-09-2013

Kitesurfer Ferry Seijts maakt hoge sprongen in Bergen aan zee.

Mijn naam is Rick Akkerman en ik heet u van harte welkom op mijn foto-blog,

Wekelijks vindt u hier een nieuwe foto die u in het “Hart” van de Alkmaarsche Courant (zaterdageditie) terug kunt vinden. De Alkmaarsche Courant is een bijlage van het NHD (Noordhollands Dagblad). Elke week zal ik de foto uit de krant exclusief hier op mijn blog toelichten en bent u natuurlijk vrij om uw reactie te geven. De foto’s zullen diversiteit tonen en over het algemeen zal de leidraad actie en beweging zijn.

Afgelopen dinsdag 17 September, een mooie dag met veel wind. Alvast een klein voorproefje op het stormseizoen dat pas officieel begint op 15 Oktober t/m 15 April. Een prima dag dus om kitesurfers te fotograferen!

Ik zette koers richting Egmond aan zee. Daar aangekomen geen enkele kitesurfer te bekennen, waarschijnlijk doordat het zeewater tot aan de duinen stond. Dan maar Bergen aan zee. Rijdend op de boulevard zag ik de kites al boven de duinen uit steken. Gewapend met statief, camera en telelens snel het strand op. Kitesurfer Ferry Seijts stond aan de kant en ik sprak hem aan. Hij wilde wel wat vette sprongen voor de foto maken (wie wil er niet zo groot in de krant!). De truc voor mij was om hem op tijd in te kaderen en de foto’s te maken zonder dat de camera bewoog. Ik wilde namelijk een sequencefoto maken (zoals de getoonde foto), dit zijn meerdere foto’s als lagen bovenop elkaar en d.m.v. Photoshop in elkaar gezet. Deze foto bestaat uit 15 foto’s.

De foto heb ik genaamd “Marionet” omdat het mij doet denken aan een marionet die bespeeld wordt door de wind.

Bent u geïnteresseerd in een afdruk van de foto? Laat u gegevens dan in de SHOP achter en ik neem z.s.m. contact met u op. Heeft u zelf iets interessants wat u wilt laten verzilveren in een “Echte Akkerman”?? Neem dan contact op.