fotografie-rick-akkerman-nhd-alkmaarsche-courant-de-kraaien-alkmaarderhout-victorie

De Haagse band “De Kraaien” overmeestert het publiek in de Alkmaarderhout met hun muziek.

Mijn naam is Rick Akkerman en ik heet u van harte welkom op mijn foto-blog,

Wekelijks vindt u hier een nieuwe foto die u in het “Hart” van de Alkmaarsche Courant (zaterdageditie) terug kunt vinden. De Alkmaarsche Courant is een bijlage van het NHD (Noordhollands Dagblad). Elke week zal ik de foto uit de krant exclusief hier op mijn blog toelichten en bent u natuurlijk vrij om uw reactie te geven. De foto’s zullen diversiteit tonen en over het algemeen zal de leidraad actie en beweging zijn.

Afgelopen weekend organiseerde Podium Victorie Alkmaar “Victorie Loves De Hout”, met artiesten als Coco Bongo & the Bonfire ranch of Love, Rilan & The bombardies en John Coffey. Maar waar ik voor kwam, samen met vele andere is toch wel De Kraaien! De Haagse band, bekend van de gouden plaat “Ik vind je Lekker” maakt er altijd een mooi feestje van. De Kraaien presenteren zich als pseudoniemen door altijd met een kraaienmasker op te lopen(inmiddels wel bekend wie het zijn geloof ik).

De foto die ik van ze gemaakt heb is vrij kunstzinnig. Het leuke van De Kraaien is dat ze met hun gekke kleding, masker en schoenen wel heel herkenbaar zijn. Dat is ook de reden van mijn aparte standpunt. De extravagante hakken van de danseres vielen mij meteen op en om een dynamisch beeld te creëren ben ik er zo dicht mogelijk op gaan zitten. D.m.v. een fisheye objectief (mijn lievelingslens), een reportage flitser, langzame sluitertijd en een beweging van de camera op het moment van het maken van de foto is dit effect tot stand gekomen.

De naam die ik deze foto heb gegeven is “Victorie Kraaien”, zoals het gezegde. Het heeft nogal een dubbele betekenis, het evenement werd namelijk georganiseerd door Victorie en de band heet De Kraaien. Het gezegde betekent, “overwinning” wat weer refereert aan het overmeestert het publiek in de Alkmaarderhout.

Bent u geïnteresseerd in een afdruk van de foto? Laat u gegevens dan in de SHOP achter en ik neem z.s.m. contact met u op. Heeft u zelf iets interessants wat u wilt laten verzilveren in een “Echte Akkerman”?? Neem dan contact op.