Zandstorm-Rick-Akkerman-Publicatie-AC-02-11-2013

Laten zandstralen tijdens Orkaan.

Mijn naam is Rick Akkerman en ik heet u van harte welkom op mijn foto-blog,

Wekelijks vindt u hier een nieuwe foto die u in het “Hart” van de Alkmaarsche Courant (zaterdageditie) terug kunt vinden. De Alkmaarsche Courant is een bijlage van het NHD (Noordhollands Dagblad). Elke week zal ik de foto uit de krant exclusief hier op mijn blog toelichten en bent u natuurlijk vrij om uw reactie te geven. De foto’s zullen diversiteit tonen en over het algemeen zal de leidraad actie en beweging zijn.

Afgelopen maandag 28-10-2013 was de eerste echte storm van dit seizoen, het was meteen één van de hevigste. Sinds 1990 is er niet meer zo’n zware stormkracht gemeten volgens de geleerden, windstoten tot wel 150 kilometer per uur!

Deze dag ben ik het natuurgeweld gaan opzoeken voor een mooie foto en ben naar de pier van Wijk aan Zee gereden. Op het moment dat de storm op zijn hoogtepunt was kwam ik daar aan en heb meteen mijn camera gepakt. Voor wat extra gewicht en stabiliteit van de camera had ik mijn statief eronder gehangen.

Schuilend achter een strandtent wachtte ik nog even tot dat de regen voorbij ging. Ik zag de mensen met moeite tegen de wind in lopen, de golven klapte op de kade van de pier. Ik waagde de gok, lopend richting het strand werd ik volledig gezandstraald en het opspattende water voelde als hagel aan. Het zicht was zeer beperkt en ik kon geen onderscheid maken tussen regen of de opspattende golven. Mijn camera werd in ieder geval flink nat en zat al snel helemaal onder het zand. Had ik nou maar die regenhoes om mijn camera gedaan dacht ik nog. Geen zin om terug te gaan, gewoon doorlopen. Aangekomen op het strand probeer ik een interessante compositie te vinden, daar zag ik het! Een man op de rand van een strandpaviljoen die zich hangend in de wind liet zandstralen, de krachten ervaren van de elementen. Door met mijn rug in de wind te staan en eerst mijn camera voor mijn gezicht te houden kon ik via de camera tegen de wind in kijken. Snel een paar foto’s maken! Het zand en vocht zat werkelijk overal, al snel zag ik weinig meer. Even schuilen achter de strandtent dan maar. Mijn camera schoonmaken met een doekje werkte niet meer en ben dan ook weer terug gelopen richting de auto in de hoop dat ik het juiste shot had gemaakt.

Bij de auto aangekomen zag ik pas hoe ik, en mijn spullen eruit zagen, snel de auto in! Thuis aangekomen was de camera al weer mooi opgedroogd en kon ik het zand er vrij makkelijk af blazen. Mijn lens kraakt nog wel een klein beetje, maar dat loopt wel los.

Over de naam van de foto hoefde ik niet lang na te denken, “Zandstorm”.

Bent u nog weggeblazen?

Bent u geïnteresseerd in een afdruk van de foto? Laat u gegevens dan in de SHOP achter en ik neem z.s.m. contact met u op. Heeft u zelf iets interessants wat u wilt laten verzilveren in een “Echte Akkerman”?? Neem dan contact op.