Beweeglijk-Stil-Rick-Akkerman-Fotografie-Publicatie-AC-30-08-2014

Liefhebbers van klassieke muziek tijdens Lindegrachtconcert bewegelijk stil.

Mijn naam is Rick Akkerman en ik heet u van harte welkom op mijn foto-blog,

Wekelijks vindt u hier een nieuwe foto die u in het “Hart” van de Alkmaarsche Courant (zaterdageditie) terug kunt vinden. De Alkmaarsche Courant is een bijlage van het NHD (Noordhollands Dagblad). Elke week zal ik de foto uit de krant exclusief hier op mijn blog toelichten en bent u natuurlijk vrij om uw reactie te geven. De foto’s zullen diversiteit tonen en over het algemeen zal de leidraad actie en beweging zijn.

Drie keer per jaar wordt in Alkmaar het Lindegracht concert gehouden aan het water bij het Guldenvlies. Een reeks concerten waar klassieke muziek centraal staat. Velen komen met hun eigen stoeltje om zo een avond te genieten. Een mooi tafereel al die mensen die stil zitten te luisteren naar de klanken die over het water gaan. Andere mensen zijn komen varen en hebben de boot aangelegd om zo onder het genot van een wijntje en een toastje een avond te relaxen. Het is inmiddels in Alkmaar maar ook elders een fenomeen en dat sinds 2003 gehouden wordt.

Zelf vind ik bepaalde klassieke muziek best mooi maar kwam deze avond voornamelijk om het geheel mooi vast te leggen. Ik heb gekozen om een panorama te maken en er beweging in te verwerken omdat de mensen toch niet helemaal muisstil zaten, ze zaten bewegelijk stil!

“Bewegelijk stil” is daarom de naam van de foto.

Bent u er al eens geweest??

 

Bent u geïnteresseerd in een afdruk van de foto? Laat u gegevens dan in de SHOP achter en ik neem z.s.m. contact met u op. Heeft u zelf iets interessants wat u wilt laten verzilveren in een “Echte Akkerman”?? Neem dan contact op.