Creëer-Rick-Akkerman-Publicatie-AC-28-12-2013

Lightpaintingfoto bij Hal25. Voor 2014 zeg ik, Creëer!

Mijn naam is Rick Akkerman en ik heet u van harte welkom op mijn foto-blog,

Wekelijks vindt u hier een nieuwe foto die u in het “Hart” van de Alkmaarsche Courant (zaterdageditie) terug kunt vinden. De Alkmaarsche Courant is een bijlage van het NHD (Noordhollands Dagblad). Elke week zal ik de foto uit de krant exclusief hier op mijn blog toelichten en bent u natuurlijk vrij om uw reactie te geven. De foto’s zullen diversiteit tonen en over het algemeen zal de leidraad actie en beweging zijn.

Het einde van 2013 nadert. Als ik terug kijk op 2013 was het een jaar met aparte wendingen en heel veel vernieuwing.

Picturick Fotografie ging verder als Rick Akkerman Fotografie, mooie opdrachten èn natuurlijk het mooiste van alles, de start van een jaar lang mijn eigen fotorubriek in het NHD/Alkmaarsche Courant! Dit is alweer de zeventiende editie. Ik heb heel veel positieve reacties gekregen en een sterk groeiend netwerk.

Ook het jaar waarin ik mijn certificaat behaalde voor Google Trusted Photographer,  waarmee ik veel bedrijven op de kaart zet middels virtuele 360 graden tours. Een mooi product dat mijn specialisatie in 360 graden fotografie tot een hoger level brengt.

De foto van deze week heb ik gemaakt in samenwerking met mijn broer Dave (Davy) Akkerman. Van kunstenaar tot alleskunner en Docent Beeldende vorming in Hoorn. Mijn broer is iemand waarmee ik goed kan samenwerken en ideeën tot creaties kan maken.

Ons idee voor de foto van deze week was het maken van een lightpainting. Een lightpainting is een foto waarbij je door middel van een lange sluitertijd en tegelijkertijd met licht schildert een foto creëert. Ook is er gewerkt met brandend staalwol dat in de rondte geslingerd werd, hierdoor hebben we nog meer diepte in de foto gecreëerd. Het woord ”fotografie” is hierbij dus letterlijk ontleed, het woord is namelijk afgeleid van het Grieks en betekent letterlijk schrijven met licht. (φωτὸς, (phootos), van: φῶς (foos): licht, en γράφω (grafoo): schrijven).

Het mooie van lightpainting is dat je een graffiti kan maken zonder dat je daarmee blijvende schade aanricht.

De lichtkrant bij Hal25 van stadsdichter Margreet Schouwenaar was de perfecte locatie. De zin ”Waar licht ontbreekt, breekt meer,” spiegelde in een grote plas waardoor de zin ophield bij ”ontbreekt”. Het was aan ons om deze zin te veranderen doormiddel van een lightpaintng.

De tekst is dus als volgt geworden ”Waar licht ontbreekt, Creëer!” en ”Waar licht ontbreekt, breekt meer, Creëer!”.

Twee zinnen die vele betekenissen kunnen hebben. We hebben de zin verder uitgewerkt, veranderd en het zo tot een waar kunstwerk gemaakt.

 Voor 2014 zeg ik Creëer!

Wat gaat u allemaal creëren in 2014?

 

Bent u geïnteresseerd in een afdruk van de foto? Laat u gegevens dan in de SHOP achter en ik neem z.s.m. contact met u op. Heeft u zelf iets interessants wat u wilt laten verzilveren in een “Echte Akkerman”?? Neem dan contact op.