Lichtloos-Rick-Akkerman-Publicatie-AC-25-01-2014

Loopbrug bij het Park van Luna in Heerhugowaard; al tijden een saaie brug zonder verlichting. Die heeft de fotograaf zelf maar ‘aangestoken’.

Mijn naam is Rick Akkerman en ik heet u van harte welkom op mijn foto-blog,

Wekelijks vindt u hier een nieuwe foto die u in het “Hart” van de Alkmaarsche Courant (zaterdageditie) terug kunt vinden. De Alkmaarsche Courant is een bijlage van het NHD (Noordhollands Dagblad). Elke week zal ik de foto uit de krant exclusief hier op mijn blog toelichten en bent u natuurlijk vrij om uw reactie te geven. De foto’s zullen diversiteit tonen en over het algemeen zal de leidraad actie en beweging zijn.

Afgelopen dinsdagavond 21-01-2014 lag Alkmaar en omgeving onder een deken van dichte mist.  Ik zag mijn kans schoon voor een nieuwe foto. Al eerder heb ik de brug bij Heerhugowaard gefotografeerd maar het blijft een interessant object. De brug ligt aan de N508 van Alkmaar richting Stad van de Zon en was tot een jaar geleden altijd mooi verlicht. De verlichting kreeg op den duur kuren waardoor er is besloten om de complete brug in het donker te zetten. Er wordt op dit moment gekeken naar een oplossing om de brug opnieuw te verlichten waardoor de toegangspoort richting de Stad van de Zon weer herkenbaar wordt. Soms zijn objecten zoals deze voor vele oninteressant door dat je er snel langs rijdt. Als je even stil gaat staan en de brug vanuit verschillende perspectieven gaat bekijken is het toch zeker een fraaie brug.

Ik heb de brug dus in het donker en bij dichte mist gefotografeerd. De auto’s die er onderdoor rijden verlichten de brug  en doordat het zo mistig is krijg je een prachtige verspreiding van licht. Één van de roosters van de brug op de voorgrond, die normaal dus verlicht is, heb ik zelf opnieuw uitgelicht door middel van mijn telefoon-zaklamp die ik boven op het rooster heb gelegd.

De naam van de foto is “Lichtloos”, wat tegenstrijdig is met de foto zelf.

De brug heeft zo ver ik weet geen naam, en dat is eigenlijk wel heel apart.

Welke naam zou u de brug geven??

Bent u geïnteresseerd in een afdruk van de foto? Laat u gegevens dan in de SHOP achter en ik neem z.s.m. contact met u op. Heeft u zelf iets interessants wat u wilt laten verzilveren in een “Echte Akkerman”?? Neem dan contact op.