Tijdreizen-Rick-Akkerman-Publicatie-AC-11-01-2014

Monumentaal station Alkmaar in nieuw futuristisch jasje.

Mijn naam is Rick Akkerman en ik heet u van harte welkom op mijn foto-blog,

Wekelijks vindt u hier een nieuwe foto die u in het “Hart” van de Alkmaarsche Courant (zaterdageditie) terug kunt vinden. De Alkmaarsche Courant is een bijlage van het NHD (Noordhollands Dagblad). Elke week zal ik de foto uit de krant exclusief hier op mijn blog toelichten en bent u natuurlijk vrij om uw reactie te geven. De foto’s zullen diversiteit tonen en over het algemeen zal de leidraad actie en beweging zijn.

Na bijna 150 jaar (1865) moet het centraal station Alkmaar plaats maken voor een nieuw futuristisch station. Een station voor de nieuwe reiziger, een station voor de reiziger van vandaag. Nog meer winkels, eetgelegenheid, liften en roltrappen. Alles bij de hand voor de tijdreizende mens. Wel een beetje zonde al zeg ik het zelf, alweer een stukje nostalgie weg.

Tegenwoordig kom ik er niet zo vaak meer vanwege een auto maar heb vroeger vaak genoeg op het perron gestaan. Het heeft wel een beetje saaie uitstraling moet ik u meegeven. Dus misschien is het ook gewoon tijd voor vernieuwing!

Dit najaar start de verbouwing en eind 2015 zal het naar verwachting klaar zijn. Of we ooit echt kunnen tijdreizen blijft de vraag maar voor de meeste mensen is het al heel wat als er op tijd kan worden gereisd.

De naam van de foto is: “Tijdreizen” omdat je de klok op het perron nog kunt zien door de trein heen. De klok is een belangrijk gegeven voor het treinen stelsel en ook voor de reiziger. De foto is gemaakt vanaf een statief met een lange sluitertijd.

Naar welke tijd zou u willen afreizen??

 

Bent u geïnteresseerd in een afdruk van de foto? Laat u gegevens dan in de SHOP achter en ik neem z.s.m. contact met u op. Heeft u zelf iets interessants wat u wilt laten verzilveren in een “Echte Akkerman”?? Neem dan contact op.