Mc-Freerun-Rick-Akkerman-Publicatie-AC-17-05-2014

Na het sporten een vette burger halen bij nieuwe McDonald’s in de Westrand van Alkmaar.

Mijn naam is Rick Akkerman en ik heet u van harte welkom op mijn foto-blog,

Wekelijks vindt u hier een nieuwe foto die u in het “Hart” van de Alkmaarsche Courant (zaterdageditie) terug kunt vinden. De Alkmaarsche Courant is een bijlage van het NHD (Noordhollands Dagblad). Elke week zal ik de foto uit de krant exclusief hier op mijn blog toelichten en bent u natuurlijk vrij om uw reactie te geven. De foto’s zullen diversiteit tonen en over het algemeen zal de leidraad actie en beweging zijn.

Sporten en vet voedsel, twee dingen die niet goed bij elkaar passen, toch??. Binnenkort gaan deze twee toch bijna hand in hand. Aan de Westrand van Alkmaar wordt een nieuwe McDonald’s gebouwd, te midden van een groot sportcomplex. Oké, het creëert ook werkgelegenheid, vooral voor jongeren. Maar is het niet de kat op het spek binden? Eerst lekker de kilo’s eraf zweten om vervolgens even door de drive-in te rijden omdat de verleiding te groot is. Een slimme zet al zeg ik het zelf, zo creëer je namelijk een vicieuze cirkel.

Juist de jongere generatie krijgen al zoveel prikkels van ongezond voedsel. Niet dat ik hier het heilig boontje wil uit hangen hoor, ik zondig ook weleens. Maar het is zo tegenstrijdig. Door te sporten maak je het stofje endorfine aan, dit zorgt voor een ”happy” gevoel, het gevoel van trots, optimisme en welzijn. Terwijl het eten van vet voedsel je ook in eerste instantie het ”happy” gevoel geeft, kan het je vervolgens het gevoel van schaamte, vermoeid-, slaperig-, lusteloos- en veelal ook misselijkheid geven. De suikers in het voedsel zullen je eerst een ”boost” geven, waarna je vervolgens helemaal inkakt.

Onderzoek heeft uitgewezen dat door het eten van vet voedsel het hormoon ghreline toe neemt. Dit hormoon bevordert juist de eetlust en hierdoor zul je uiteindelijk dus veel meer moeten sporten dan dat je eet. Maar goed, de keuze is aan een ieder die sterk genoeg is.

Ik heb deze foto gemaakt bij de oude vestiging van de McDonald’s omdat dit een mooi podium was voor wat ik voor ogen had. Een jong meisje die bijna verdoofd door het eten voor zich uit zit te staren terwijl achter haar een Freerunner (Patrick Aliev) een achterwaartse salto maakt alsof het niks is. De tegenstrijdigheid van twee werelden. Gelukkig is de sport Freerunnen / Parkour een nog steeds groeiende buitensport onder jongeren. Freerunnen is een variant op Parkour. Simpel uitgelegd; Bij Parkour kies je je weg van A naar B op een zo efficiënt mogelijke manier en ga je over de obstakels op je pad heen. Bij Freerunnen is dat hetzelfde maar doe je dit op een sierlijke manier door middel van salto’s en flip’s.

Parkour betekend, De kunst van het verplaatsen. Een in Frankrijk ontstane loopdicipline. Het stamt af uit de Vietnamoorlog als ontsnappingstechniek.

De naam van de foto is; ”Mc Freerun” Wellicht straks de naam van de nieuwe burger?

Wat vind u van een Burgerrestaurant bij een sportcomplex??

 

Bent u geïnteresseerd in een afdruk van de foto? Laat u gegevens dan in de SHOP achter en ik neem z.s.m. contact met u op. Heeft u zelf iets interessants wat u wilt laten verzilveren in een “Echte Akkerman”?? Neem dan contact op.