Oranjekoorts-Rick-Akkerman-Publicatie-AC-21-06-2014

Nederland door naar de volgende ronde tijdens WK. Dat verdient een extra rondje!

Mijn naam is Rick Akkerman en ik heet u van harte welkom op mijn foto-blog,

Wekelijks vindt u hier een nieuwe foto die u in het “Hart” van de Alkmaarsche Courant (zaterdageditie) terug kunt vinden. De Alkmaarsche Courant is een bijlage van het NHD (Noordhollands Dagblad). Elke week zal ik de foto uit de krant exclusief hier op mijn blog toelichten en bent u natuurlijk vrij om uw reactie te geven. De foto’s zullen diversiteit tonen en over het algemeen zal de leidraad actie en beweging zijn.

Afgelopen woensdag speelde Nederland tegen Australië tijdens het WK voetbal in Brazilië. De tweede wedstrijd voor Nederland die gewonnen werd met 3-2. Nu heb ik zelf niet zoveel met voetbal maar vind het wel altijd een gezellig gebeuren. We zijn weer een ronde verder, een stukje dichterbij de grote trofee! Velen kijken met vrienden thuis onder het genot van bitterballen en bier. Maar uiteraard past de horeca zich ook snel aan. Op vele plekken is het op groot scherm te aanschouwen. Zo ook in de binnenstad van Alkmaar. Ik ging eens een kijkje nemen na de eerste helft op de platte stenenbrug. Op het moment dat ik kwam aanlopen werd er net gescoord door Nederland. Net te laat! Ik keek even rond en zocht de kroeg op waar de meeste mensen buiten stonden te kijken. Ik stelde mijn statief op voor de kroeg De Stapper en hoopte natuurlijk op nog een doelpunt zodat ik de vele verschillende gezichtsuitdrukkingen kon fotograferen. En ja hoor, weer een doelpunt! Wat een geluk. Ik klikte meerdere malen in de rondte zodat ik naderhand een 360 graden foto kon maken waarin ik verschillende uitdrukkingen kon samenvoegen. Mooi dat de ”Barkeeper” met zijn oranje shirt vol in beeld stond en overliep van emoties. Alleen nog maar de wedstrijd, dat extra rondje komt zo wel zal hij gedacht hebben.

En dat extra rondje kwam er dan ook na het affluiten van de wedstrijd! Het was nog lang gezellig!

In de foto laat ik zien wat ”Oranjekoorts” is. Verhit, gekte, vergeetachtig, stemmingswisselingen, klotsende oksels, overmatig drankgebruik, uitzinnig en vooral oranje voor je ogen!

De naam van de foto heet daarom ook Oranjekoorts.

 

De volgende wedstrijd is maandag en word gespeeld tegen Chili. Wat zal het worden? Hoe ver zullen we komen?

Gaan we de beker binnen halen??

 

Bent u geïnteresseerd in een afdruk van de foto? Laat u gegevens dan in de SHOP achter en ik neem z.s.m. contact met u op. Heeft u zelf iets interessants wat u wilt laten verzilveren in een “Echte Akkerman”?? Neem dan contact op.