1573-Rick-Akkerman-Publicatie-AC-12-10-2013

Optocht Alkmaars Ontzet.

Mijn naam is Rick Akkerman en ik heet u van harte welkom op mijn foto-blog,

Wekelijks vindt u hier een nieuwe foto die u in het “Hart” van de Alkmaarsche Courant (zaterdageditie) terug kunt vinden. De Alkmaarsche Courant is een bijlage van het NHD (Noordhollands Dagblad). Elke week zal ik de foto uit de krant exclusief hier op mijn blog toelichten en bent u natuurlijk vrij om uw reactie te geven. De foto’s zullen diversiteit tonen en over het algemeen zal de leidraad actie en beweging zijn.

Afgelopen week was het weer zo ver, Alkmaar vierde 8 Oktober, Alkmaars ontzet. Een mooie gelegenheid om de gezelligheid op te zoeken rondom de vele activiteiten. En een mooi excuus voor onze medemens om zich te bezatten. De bevrijding door de Spanjaarden in 1573, dat is wel heel lang geleden! Ze zullen toen niet hebben gedacht dat we er zo lang op zouden proosten. We vieren het inmiddels alweer 440 jaar! Maar goed, aan mij dus weer om een interessante plaat te creëren.

De foto die ik heb gemaakt is van de optocht, van een oude auto die langs rijd. Ik heb geprobeerd een oude foto te creëren, aangezien ik dat wel toepasselijk vind. De foto is gemaakt met een langzame sluitertijd en een flitser die flitst op het moment dat de sluiter dicht gaat (flitser instelling op tweede gordijn). Hierdoor krijg je lichtsporen en toch scherpte door de flits die het onderwerp bevriest. Naderhand is de foto enkel omgezet naar zwart-wit middels photoshop.

De naam van de foto is, “1573”  het jaartal van de bevrijding.

Geeft het u het gevoel van vroeger??

 Bent u geïnteresseerd in een afdruk van de foto? Laat u gegevens dan in de SHOP achter en ik neem z.s.m. contact met u op. Heeft u zelf iets interessants wat u wilt laten verzilveren in een “Echte Akkerman”?? Neem dan contact op.