één-tweetje-Rick-Akkerman-Publicatie-AC-05-10-2013

Overwinning voor AZ met 2-1 van PSV.

Mijn naam is Rick Akkerman en ik heet u van harte welkom op mijn foto-blog,

Wekelijks vindt u hier een nieuwe foto die u in het “Hart” van de Alkmaarsche Courant (zaterdageditie) terug kunt vinden. De Alkmaarsche Courant is een bijlage van het NHD (Noordhollands Dagblad). Elke week zal ik de foto uit de krant exclusief hier op mijn blog toelichten en bent u natuurlijk vrij om uw reactie te geven. De foto’s zullen diversiteit tonen en over het algemeen zal de leidraad actie en beweging zijn.

De Alkmaarsche Courant leek het leuk als ik eens een keer een interessante foto zou maken van AZ. Nu heb ik zelf helemaal niets met voetbal en dat gaf mij juist een uitdaging. Afgelopen zaterdag 28-09-2013 zag ik mijn kans schoon en regelde een plekje langs de lijn bij de wedstrijd AZ-PSV. Al 33 jaar Alkmaarder en dan voor het eerst meteen een belangrijke wedstrijd meepakken, waarbij velen niet vooraf gedacht hadden dat ze zouden winnen. Een super overwinning voor AZ met 2-1 van PSV! De fanatieke voetbalfotografen langs de lijn met hun enorme telelenzen die allemaal het beste shot proberen te maken. Ze zullen wel gedacht hebben “wat komt die hier doen met zijn groothoek en fisheye lens”.

In mijn foto heb ik meerdere acties gecombineerd waardoor je een overzicht van de wedstrijd krijgt. Zo zie je op drie verschillende plekken de bal die gespeeld wordt, een overtreding/blessure, en een spelers-wissel. De foto is vanaf statief gemaakt en bevat totaal 10 foto’s die d.m.v. lagen over elkaar heen gezet zijn.

De naam die ik de foto heb gegeven is één-tweetje, een woordspeling van de 2-1 in voetbaltermen.

Het zal mij benieuwen of jullie “Die Hard” AZ fans deze andere kijk kunnen waarderen.

 Bent u geïnteresseerd in een afdruk van de foto? Laat u gegevens dan in de SHOP achter en ik neem z.s.m. contact met u op. Heeft u zelf iets interessants wat u wilt laten verzilveren in een “Echte Akkerman”?? Neem dan contact op.