Passie_NHD_Angela_Wijdenes_Powerliften-rick-akkerman-fotografie

De “Passie” van Angela Wijdenes

Na de veelbesproken portretten van ‘Van Binnen’ in het NHD/Alkmaarsche Courant is het nu tijd om voor het derde jaar op rij een nieuwe rubriek neer te zetten. Nu inplaats van de zaterdag editie naar de vrijdag editie, de nieuwe rubriek ‘Passie’.

’Passie’ is een serie op vrijdag in het NHD/Alkmaarsche Courant rond jonge mensen met een min of meer obsessieve voorliefde voor iets waar (bijna) alles voor moet wijken en wat het persoonlijke leven beheerst. Zoals bijvoorbeeld een sport, dans, muziek, yoga, skateboarden, BMX, gamen, theater of auto’s. Elke week zal ik een passie uitlichten en probeer ik een andere invalshoek te bedenken en een interessant decor voor de foto. 

Mijn Passie is fotograferen, wat is die van jullie?

Deze week de passie van powerlifster Angela Wijdenes (21 jaar) uit Zuid-Scharwoude. Powerliften is een krachtsport die zich concentreert op drie verschillende bewegingen/lifts. Je hebt de ‘squad’ (kniebuiging), de ‘benchpress’ (bankdrukken) en de ‘deadlift’ (een gewicht van de grond tillen). 

Angela tilt pas een jaar aan de zware gewichten maar ze is er zeker van dat ze dit niet meer wilt opgeven. Drie dagen per week traint ze bij Spartacus in Zuid-Scharwoude. Over een paar weken mag ze al mee doen aan haar eerste NK powerliften. 

Vroeger sporten ze helemaal niet en woog ze op haar top 100 Kg waardoor ze er mentaal niet lekker inzat. Ze voelt zich letterlijk krachtiger door het beoefenen van deze sport. Prachtig om te zien dat ze de stap heeft gezet om fitter te worden door middel van deze bijzondere sport. Inmiddels is ze er verslaaft aan.

Ik heb haar voor een lift gezet, de powerlift! Het was nog wel even een gedoe om de halterstang van totaal 70 Kg in haar nek te leggen aangezien ze hem normaal gesproken op hoogte uit het rek tilt. Gelukkig had ik op straat twee sterke bouwvakkers gevonden. De oefening die ze op de foto laat zien is de ‘squad’.

Klik hier voor het interview uit de krant.