Passie_NHD_Emma_Laarkamp_Paarden

De “Passie” van Emma Laarkamp.

Na de veelbesproken portretten van ‘Van Binnen’ in het NHD/Alkmaarsche Courant is het nu tijd om voor het derde jaar op rij een nieuwe rubriek neer te zetten. Nu inplaats van de zaterdag editie naar de vrijdag editie, de nieuwe rubriek ‘Passie’.

’Passie’ is een serie op vrijdag in het NHD/Alkmaarsche Courant rond jonge mensen met een min of meer obsessieve voorliefde voor iets waar (bijna) alles voor moet wijken en wat het persoonlijke leven beheerst. Zoals bijvoorbeeld een sport, dans, muziek, yoga, skateboarden, BMX, gamen, theater of auto’s. Elke week zal ik een passie uitlichten en probeer ik een andere invalshoek te bedenken en een interessant decor voor de foto. 

Mijn Passie is fotograferen, wat is die van jullie?

Deze week de passie van paardrijdster Emma Laarkamp(20 jaar) uit Zuidschermer. Een knappe meid die liever op paardrijlaarzen loopt dan op mooie hakjes en leeft voor het paardrijden. Ze is op haar 10e begonnen met wedstrijden en op haar 12e zat ze in Nederlandse team voor Eventing(wat voorheen Military werd genoemd). Eventing is een combinatie van dressuurproef, een terreinproef en een springparcours. Op haar 14e had ze haar eerste paard waarna de tweede al snel volgde en ”junior” werd. Ze kwam in het Rabo Talenten plan en even later reed ze in het ”A Kader” in Parijs. 

Op haar 16e heeft ze haar ambitie gevolgd en heeft ze met succes 3 jaar masterclass gestudeerd in Deurne. Inmiddels staan er 9 paarden in de stal die ze traint voor wedstrijd en vervolgens verkoop. Ambitieus is ze zeker nu ze op zo’n jonge leeftijd haar eigen bedrijf aan het op zetten is!

Werkelijk alles wijkt voor haar passie! Elke dag om 06:30 op en om 21:30 klaar. Dat ze door haar passie niet op vakantie kan of kan uitgaan vind ze geen probleem. Ze ziet het als een kans om van haar hobby haar beroep te maken.

De foto is gemaakt bij één van de stallen met twee paarden op de achtergrond. Gelukkig had ik een magisch moment toen de paarden allebei een andere kant op keken.

“Zijn we klaar? dan kan ik de hakken weer uit doen!”

 

Klik hier voor het interview uit de krant.