Passie_NHD_Joey_Spijker_Drummer-rick-akkerman-fotografie

De “Passie” van Joey Spijker

Na de veelbesproken portretten van ‘Van Binnen’ in het NHD/Alkmaarsche Courant is het nu tijd om voor het derde jaar op rij een nieuwe rubriek neer te zetten. Nu inplaats van de zaterdag editie naar de vrijdag editie, de nieuwe rubriek ‘Passie’.

’Passie’ is een serie op vrijdag in het NHD/Alkmaarsche Courant rond jonge mensen met een min of meer obsessieve voorliefde voor iets waar (bijna) alles voor moet wijken en wat het persoonlijke leven beheerst. Zoals bijvoorbeeld een sport, dans, muziek, yoga, skateboarden, BMX, gamen, theater of auto’s. Elke week zal ik een passie uitlichten en probeer ik een andere invalshoek te bedenken en een interessant decor voor de foto. 

Mijn Passie is fotograferen, wat is die van jullie?

 

Deze week trommelgeroffel voor de passie van drummer Joey Spijker(29 jaar) uit Alkmaar. Hij slaat al zins zijn 15e op de trommels. Met een MBO muziek en conservatorium in zijn zak speelt hij inmiddels in zo’n 8 verschillende bandjes en is hij fulltime muzikant. Ook geeft hij twee dagen per week drumles en kun je bij hem terecht voor percussie workshops. Geef hem een paar pannen en potten en een paar drumsticks en hij zet het ritme in.

De keuze voor de foto is simpel. Hij is als het ware geboren in een drumvat(ook wel olievat) en dat wil ik verbeelden met deze foto.

Klik hier voor het interview uit de krant.