Passie_NHD_Julius_Meijer_Mollens-rick-akkerman-fotografie

De “Passie” van Julius Meijer.

Na de veelbesproken portretten van ‘Van Binnen’ in het NHD/Alkmaarsche Courant is het nu tijd om voor het derde jaar op rij een nieuwe rubriek neer te zetten. Nu inplaats van de zaterdag editie naar de vrijdag editie, de nieuwe rubriek ‘Passie’.

’Passie’ is een serie op vrijdag in het NHD/Alkmaarsche Courant rond jonge mensen met een min of meer obsessieve voorliefde voor iets waar (bijna) alles voor moet wijken en wat het persoonlijke leven beheerst. Zoals bijvoorbeeld een sport, dans, muziek, yoga, skateboarden, BMX, gamen, theater of auto’s. Elke week zal ik een passie uitlichten en probeer ik een andere invalshoek te bedenken en een interessant decor voor de foto. 

Mijn Passie is fotograferen, wat is die van jullie?

Deze week de passie van Julius Meijer (13 jaar) uit Alkmaar. Al sinds zijn 10e heeft hij een gigantische passie voor molens en is hij een helpende hand bij verschillende molens in Alkmaar en omgeving. Bijna elk weekend loopt hij wel bij een molen in de rondte. Hij weet er werkelijk alles van, de historie, de functie en de techniek, Julius kan het je haarfijn uitleggen. Hij is dan ook niet te beroerd om een handje bij te dragen, graag zelfs! Zeilen voorleggen, de molen in de wind kruien, smeren of bijvoorbeeld kijken naar het waterpeil, ‘U vraagt, Julius Draait’ en de molenwieken natuurlijk ook.

Deze bijzondere jongen eens ontmoeten? Dat kan, want op Nationale Molendag en Open Monumentendag staat hij voor je klaar om je rond te leiden in de wondere wereld van de molens.

Hij voelt zich meer dan een ander verbonden met molens, daarom heb ik hem voor de foto maar even vastgebonden aan de wieken.

Klik hier voor het interview uit de krant.