Passie_NHD_Kelly_Schouten_Kitesurfster-rick-akkerma

De “Passie” van Kelly Schouten.

Na de veelbesproken portretten van ‘Van Binnen’ in het NHD/Alkmaarsche Courant is het nu tijd om voor het derde jaar op rij een nieuwe rubriek neer te zetten. Nu inplaats van de zaterdag editie naar de vrijdag editie, de nieuwe rubriek ‘Passie’.

’Passie’ is een serie op vrijdag in het NHD/Alkmaarsche Courant rond jonge mensen met een min of meer obsessieve voorliefde voor iets waar (bijna) alles voor moet wijken en wat het persoonlijke leven beheerst. Zoals bijvoorbeeld een sport, dans, muziek, yoga, skateboarden, BMX, gamen, theater of auto’s. Elke week zal ik een passie uitlichten en probeer ik een andere invalshoek te bedenken en een interessant decor voor de foto. 

Mijn Passie is fotograferen, wat is die van jullie?

Deze week de passie van Kelly Schouten. Kitesurfen is haar passie of liever gezegd haar levensstijl. Zij leeft namelijk voor het kitesurfen en vult elk vrij uurtje in op het water. Spelen met de elementen is ook heerlijk al zeg ik het zelf. Je laten voortbewegen op een plank met grote vliegers geeft je een gevoel van ultieme vrijheid. Ze heeft al vele mooie plekken bezocht over de hele wereld om haar passie uit te voeren. En ze heeft ook nog eens mooie prijzen binnen gesleept met haar passie, waaronder Dutch National Champion 2014, 2e plaats bij Kite tour Asia 2014 en een 3e plaats bij het European Championship in 2012.

Op de foto staat ze met een klein lullig éénlijner vliegertje. Voor het kitesurfen gaan de vliegers echter in meerdere vierkante meters.