Passie_NHD_Roy_Kater_BMX-nhd-rick-akkerman-fotografie

De “Passie” van Roy Kater.

Na de veelbesproken portretten van ‘Van Binnen’ in het NHD/Alkmaarsche Courant is het nu tijd om voor het derde jaar op rij een nieuwe rubriek neer te zetten. Nu inplaats van de zaterdag editie naar de vrijdag editie, de nieuwe rubriek ‘Passie’.

’Passie’ is een serie op vrijdag in het NHD/Alkmaarsche Courant rond jonge mensen met een min of meer obsessieve voorliefde voor iets waar (bijna) alles voor moet wijken en wat het persoonlijke leven beheerst. Zoals bijvoorbeeld een sport, dans, muziek, yoga, skateboarden, BMX, gamen, theater of auto’s. Elke week zal ik een passie uitlichten en probeer ik een andere invalshoek te bedenken en een interessant decor voor de foto. 

Mijn Passie is fotograferen, wat is die van jullie?

Deze week de passie van de 12 jarige Roy Kater uit Heerhugowaard. Pas 12 jaren jong maar is net terug van de wereldkampioenschappen BMX in Colombia! Hier werd hij negende! Bij BMX(Bicycle Motor Xross) fietsen rij je een heuvelig parcours tegen andere. Bij de start sta je tegen een hek aan met je voorwiel, op het moment dat het stoplicht op groen springt klapt het hek naar beneden en is het trappen geblazen. Roy doet het erg goed in de sport en droomt er dan ook van om Wereldkampioen te worden! 

Dat ik zelf zijn leeftijd had zat ik ook op BMX bij vereniging De Boscrossers in Heiloo. Ik heb het niet zo ver geschopt in de sport maar vond het wel een hele leuke sport.