Passie_NHD_Selena_Smit_Paaldansen-rick-akkerman-fotografie

De “Passie” van Selena Smit.

Na de veelbesproken portretten van ‘Van Binnen’ in het NHD/Alkmaarsche Courant is het nu tijd om voor het derde jaar op rij een nieuwe rubriek neer te zetten. Nu inplaats van de zaterdag editie naar de vrijdag editie, de nieuwe rubriek ‘Passie’.

’Passie’ is een serie op vrijdag in het NHD/Alkmaarsche Courant rond jonge mensen met een min of meer obsessieve voorliefde voor iets waar (bijna) alles voor moet wijken en wat het persoonlijke leven beheerst. Zoals bijvoorbeeld een sport, dans, muziek, yoga, skateboarden, BMX, gamen, theater of auto’s. Elke week zal ik een passie uitlichten en probeer ik een andere invalshoek te bedenken en een interessant decor voor de foto. 

Mijn Passie is fotograferen, wat is die van jullie?

Deze week de passie van Selena Smit uit Alkmaar. 14 jaren jong is ze en paaldansen is alles voor haar. Dagelijks traint ze hard om beter en sterker te worden. Zelfs thuis bij haar ouders staat een danspaal in we woonkamer om te oefenen.

Voor de foto heb ik haar in het straatbeeld gezet omdat paaldansen vaak geassocieerd wordt met een ander soort paaldansen die achter gesloten deuren plaats vind. Ze moet hier wel uitkijken voor de beweegbare paal 😉