Impact-Rick-Akkerman-Publicatie-AC-01-03-2014

Patrick Smit uit Bergen, altijd aan het trainen.

Mijn naam is Rick Akkerman en ik heet u van harte welkom op mijn foto-blog,

Wekelijks vindt u hier een nieuwe foto die u in het “Hart” van de Alkmaarsche Courant (zaterdageditie) terug kunt vinden. De Alkmaarsche Courant is een bijlage van het NHD (Noordhollands Dagblad). Elke week zal ik de foto uit de krant exclusief hier op mijn blog toelichten en bent u natuurlijk vrij om uw reactie te geven. De foto’s zullen diversiteit tonen en over het algemeen zal de leidraad actie en beweging zijn.

Deze week een foto van een extreme sport die ik zelf ook beoefend heb, namelijk trial-biken. Een sport die je veelal op tv ziet met een motorfiets. Op de fiets is het wat onbekender maar zeker niet minder spectaculair!

Trial-biken is een sport waarbij timing, kracht, behendigheid en concentratie samen komen. Springend van object naar object, rijdend over smalle randjes en stil staan zonder dat je je voeten aan de grond zet.

Voormalig Nederlands kampioen trial-biker Patrick Smit uit Bergen is nog steeds altijd even fanatiek en traint nog hard voor alle demo’s die hij door heel Nederland geeft. Volledig bezig met zijn passie is een mooi gegeven! Ook brengt hij alle technieken over aan de jeugd maar ook volwassenen kunnen terecht voor een clinic in het Bergense bos.

De foto is gemaakt bij de ruïne kerk in Bergen waarbij hij verticaal tegen een boom oprijd. Dit kost erg veel kracht en heeft een behoorlijke impact op de fiets en lichaam.

Vandaar dat ik de foto “Impact” heb genoemd.

Zou u meer extreme sportfoto’s willen zien?

Bent u geïnteresseerd in een afdruk van de foto? Laat u gegevens dan in de SHOP achter en ik neem z.s.m. contact met u op. Heeft u zelf iets interessants wat u wilt laten verzilveren in een “Echte Akkerman”?? Neem dan contact op.