Zombie-Apocalypse-Rick-Akkerman-Fotografie-Publicatie-AC-19-07-2014

Prutmarathon Schermerhorn lijkt wel op een Zombie Apocalypse.

Mijn naam is Rick Akkerman en ik heet u van harte welkom op mijn foto-blog,

Wekelijks vindt u hier een nieuwe foto die u in het “Hart” van de Alkmaarsche Courant (zaterdageditie) terug kunt vinden. De Alkmaarsche Courant is een bijlage van het NHD (Noordhollands Dagblad). Elke week zal ik de foto uit de krant exclusief hier op mijn blog toelichten en bent u natuurlijk vrij om uw reactie te geven. De foto’s zullen diversiteit tonen en over het algemeen zal de leidraad actie en beweging zijn.

Vorige week zondag 13 juli werd de 38ste editie van de befaamde prutmarathon in Schermerhorn gelopen. Een schitterend spektakel. Vorig jaar was ik er voor het eerst om te eens te kijken of ik een mooie foto kon maken van al die blubber. De foto die ik toen had gemaakt was ook een beetje de voorloop op wat nu mijn eigen rubriek is in de Alkmaarsche Courant. De prutmarathon is een parcour van ongeveer 1000 meter lang met 20 sloten er tussen, midden in de weilanden. Zwaar? zwaar is het zeker. Elke keer zo’n blubbersloot in om vervolgens via vaak gladde, natte en hoge kantwallen er weer uit te klauteren. Tegen het einde wordt het steeds zwaarder aangezien je ook steeds meer modder verzameld in je renkleding. Voor de omstanders is het een mooi schouwspel. Vooral als mensen een ”echte” duik nemen en ze komen weer uit de modder vandaan, dan zie je enkel nog de witte ogen die weer open gaan. Prachtig!

Ik heb gezocht naar een beeld dat ik interessant genoeg vond om te plaatsen in de krant. Ik had mijn camera met een fisheye lens (bolle lens) op een éénbeenstatief gezet zodat ik dichtbij de renners kon komen. Met deze lens krijg je een apart portret en toch ook de omgeving in beeld. Middels een afstandsbediening kon ik de foto’s op het juiste moment maken. Zoals altijd probeerde ik ook hier heel dicht bij mijn onderwerp te komen en was het statief al niet toereikend genoeg zodat ook mijn hele benen in de modder verdwenen. Alles voor de foto! 🙂

Thuis gekomen bleven er deze drie interessante foto’s over en moest ik een keuze maken. Aangezien ik de keuze niet kon maken en ze heel goed bij elkaar vond passen heb ik er een drieluik van gemaakt. Ik heb ze naar een mooie zwart-wit-zilver tint omgezet zodat het net lijkt alsof het mannetjes van tin zijn. Aan de andere kant, door alle modder op de deelnemers deed het mij direct denken aan een uitbraak van zombie’s, een Zombie Apocalypse! Dit is daarom ook de naam van de foto.

Met een zombie uitbraak houden we ons hier in Nederland niet zo bezig vergeleken met bijv. Amerika. Daar hoor je de naam wel vaker vallen en zijn sommige mensen er ook zeker op voorbereid. Je moet er toch niet aan denken dat er een ziekte op zo’n grote schaal verspreid word waarbij mensen elkaar gaan bijten zodat die ook besmet raken.

De jongens op de foto kunnen in ieder geval hard rennen!

Denkt u weleens aan een Zombie Apocalypse?

 

Bent u geïnteresseerd in een afdruk van de foto? Laat u gegevens dan in de SHOP achter en ik neem z.s.m. contact met u op. Heeft u zelf iets interessants wat u wilt laten verzilveren in een “Echte Akkerman”?? Neem dan contact op.