RickAkkerman.nl online! Vaarwel Picturick!

Van harte welkom op mijn blog!

Het is zover, RickAkkerman.nl is online!

De afgelopen jaren heb ik voornamelijk gefotografeerd onder de naam Picturick. Een gevestigde naam in en rond Alkmaar. Sommige mensen zullen mij wel kennen als de fotograaf met het rode petje.

Picturick was destijds opgericht als herkenbare naam voor het fotograferen op festivals. Naast mijn werk als portret en trouwfotograaf, was ik in 2011 voor het laatst te vinden als festival fotograaf.

Sinds 2012 ben ik mij meer gaan richten op de zakelijke markt, 360°, locatie en extreme sportfotografie. Tijdens mijn reis als zelfstandig ondernemer heb ik de afgelopen jaren al verschillende keuzes gemaakt. Er is tegenwoordig een grote hoeveelheid aan fotografen. Om mijzelf hier in te onderscheiden doe ik wat ik leuk vind, maar vooral waar ik goed in ben. Zo komen dan de mooiste foto’s uit mijn camera rollen.

Na veel wikken en wegen heb ik daarom het besluit genomen om verder te gaan onder mijn eigen naam, Rick Akkerman. Waarom? Om mijn werk een persoonlijke tint te geven en om bekend te worden onder mijn eigen naam.

Inmiddels heb ik een zeer uitgebreide portfolio opgebouwd die je hier op de website kunt vinden. Op dit blog zullen binnenkort de foto’s en het verhaal achter de foto te vinden zijn die ik voor de Alkmaarsche Courant maak. Er zal wekelijks een pagina vullende foto in de Alkmaarsche Courant verschijnen.  En dit is weer een goede stap dichter bij mijn droom!