Waagklein-Rick-Akkerman-Publicatie-AC-28-09-201

Rondje Alkmaar tijdens landbouwdag.

Mijn naam is Rick Akkerman en ik heet u van harte welkom op mijn foto-blog,

Wekelijks vindt u hier een nieuwe foto die u in het “Hart” van de Alkmaarsche Courant (zaterdageditie) terug kunt vinden. De Alkmaarsche Courant is een bijlage van het NHD (Noordhollands Dagblad). Elke week zal ik de foto uit de krant exclusief hier op mijn blog toelichten en bent u natuurlijk vrij om uw reactie te geven. De foto’s zullen diversiteit tonen en over het algemeen zal de leidraad actie en beweging zijn.

Afgelopen woensdag was de jaarlijkse landbouwdag/lappendag. Een mooie beestenboel met o.a. paarden, koeien, kippen, schapen. Het gaf mij weer een uitdaging om een interessante foto te maken.

Deze keer is het een Little-planet foto geworden. Het is een 360 graden foto die als het ware omgeklapt is, dit klinkt ingewikkelder dan het is. D.m.v. een speciaal statief en objectief worden er rondom in stappen foto’s gemaakt. Deze worden vervolgens middels software aan elkaar gezet(gestitched). Je krijgt zo een 360 graden panoramafoto. Daarna zijn middels photoshop de linker en de rechter zijde van de foto tegen elkaar aan gezet, waardoor het een soort kleine aardbol wordt. Vandaar de naam Little-planet fotografie. De naam van de foto is “Waagklein” omdat het het Waagplein in het klein is.

Bent u geïnteresseerd in een afdruk van de foto? Laat u gegevens dan in de SHOP achter en ik neem z.s.m. contact met u op. Heeft u zelf iets interessants wat u wilt laten verzilveren in een “Echte Akkerman”?? Neem dan contact op.