’’Luchtwak’’-Rick-Akkerman-Publicatie-AC-14-12-2013

Rustig uurtje op ijsbaan De Meent.

Mijn naam is Rick Akkerman en ik heet u van harte welkom op mijn foto-blog,

Wekelijks vindt u hier een nieuwe foto die u in het “Hart” van de Alkmaarsche Courant (zaterdageditie) terug kunt vinden. De Alkmaarsche Courant is een bijlage van het NHD (Noordhollands Dagblad). Elke week zal ik de foto uit de krant exclusief hier op mijn blog toelichten en bent u natuurlijk vrij om uw reactie te geven. De foto’s zullen diversiteit tonen en over het algemeen zal de leidraad actie en beweging zijn.

Het is weer winter! Tijd voor snert en stampot!

Het is nog niet echt koud, maar de schaatsen zijn alweer uit het vet gehaald en worden intensief gebruikt op de ijsbaan De Meent. Maar als je geluk hebt kun je het treffen, lekker rustig, op een enkele voorbij razende fanatiekeling na of een kinderklasje die aan de rand met vallen en opstaan de eerste stappen op glad ijs zet. Heerlijk dus om even te glijden, even weg van de dagelijkse drukte, even alleen het geluid van de ijzers die over het ijs schaven. Wat zou het toch mooi zijn als we nog eens de Elfstedentocht zouden kunnen trotseren, een droom van velen. Elk jaar spreek ik mijn vader er weer over, een echte doorgewinterde schaatser, een schaatser die in ’85, ’86, en 1997 de Elfstedentocht heeft uitgereden en na de laatste staat te trappelen om de volgende te mogen rijden. Elk jaar als het ook maar een beetje gaat vriezen en de eerste centimeters worden gemeten doen de ijsmeters weer de ronde met hun prikstokken opzoek naar zwakke plekken. Wat zou het mooi zijn als je door heel Nederland hoort, ”it giet oan!”. Wat zal het een feest zijn, het zal grootser dan ooit tevoren worden.

Je weet het nooit……..2014??

Daarom blijven we trainen en kunnen we de Elfstedenkoorts er voorlopig weer afschaatsen op de ijsbaan De Meent. Heb je tenminste geen last van ijswakken, alleen van een ”luchtwak” zoals het lijkt op de foto. Een groot gat in de overkaping die dat gevoel van buiten schaatsen geeft maar waar je door die overkaping nooit de omstandigheden zult aantreffen zoals die van 1963.

De naam van de foto is daarom ”Luchtwak”.

Het is zoals jullie al eerder van mij gezien hebben een 360 graden panoramafoto  bestaande uit 4 foto’s. Doordat de foto in de rondte is gemaakt en vervolgens als platte foto aan elkaar gezet is krijg je een aparte compositie en mooi lijnenspel.

Wacht u ook nog steeds op de Elfstedentocht??

Bent u geïnteresseerd in een afdruk van de foto? Laat u gegevens dan in de SHOP achter en ik neem z.s.m. contact met u op. Heeft u zelf iets interessants wat u wilt laten verzilveren in een “Echte Akkerman”?? Neem dan contact op.