Oldskool-Rick-Akkerman-Publicatie-AC-09-11-2013

Skateboarder Tjesco Rodrigues in park van Luna.

Mijn naam is Rick Akkerman en ik heet u van harte welkom op mijn foto-blog,

Wekelijks vindt u hier een nieuwe foto die u in het “Hart” van de Alkmaarsche Courant (zaterdageditie) terug kunt vinden. De Alkmaarsche Courant is een bijlage van het NHD (Noordhollands Dagblad). Elke week zal ik de foto uit de krant exclusief hier op mijn blog toelichten en bent u natuurlijk vrij om uw reactie te geven. De foto’s zullen diversiteit tonen en over het algemeen zal de leidraad actie en beweging zijn.

Deze foto heb ik alweer een tijdje geleden gemaakt tijdens het evenement Rollen voor KWF kankerbestrijding in het park van Luna te Heerhugowaard. Er was één skater die meteen opviel door zijn oldskool skateboard(jaren ’80/’90). Skateboarder Tjesco Rodrigues(1977), van Braziliaanse  afkomst. Hij vertelde mij zijn korte levensverhaal over zijn kennismaking met skateboarden;

Mijn oudere broer had destijds een skateboard geleend van een vriend waardoor ik al vanaf mijn 11de verslaafd raakte aan het skateboarden. De hele scene die gepaard ging met punkmuziek trok mij aan. De bandleden van bands uit Sao Paulo zoals Ratos de porão, Garage Fuzz en Charlie brown jr. waren een grote bron van inspiratie voor mij. Vanaf 1992 ben ik mijn eerste wedstrijden gaan rijden in heel Brazilië, Chili en Argentinië. Na een aantal jaar werd ik opgeroepen van militaire dienst waardoor ik er een jaar uitlag. Na mijn uitdiensttreding was het niveau maar ook de style en tricks volledig veranderd. Om het skateboarden weer op te pakken maar ook om het over te brengen aan andere ben ik een skatepark begonnen, dat 2 jaar lang een groot succes was. Helaas vanwege de crisis in Brazilië moest ik noodgedwongen stoppen met het skatepark.

Dat ik naar Nederland kwam ben ik gaan werken bij Sonic Rendezvous, terug in de alternatieve scene. Na mijn ontmoeting met Terry Hosmus, hebben wij een miniramp(een kleine skatebaan) gemaakt om demonstraties te geven tijdens festivals onder de naam “Skateboarder Test Pilot”. Dit jaar was de eerste demonstratie bij Woodlands in Bergen. 

Mijn droom is om een indoor skatepark te beginnen in Alkmaar. Het is prachtig om de jongere generatie zoals Alkmaarders Stef de Jager en Jairo Bierling te zien skateboarden zoals ik vroeger ook ben begonnen.”

De foto die ik van hem heb gemaakt is doormiddel van een invulflits en naderhand omgezet via Photoshop naar zwart/wit/infrarood. De naam van de foto is “Oldskool”.

Wat is uw droom??

Bent u geïnteresseerd in een afdruk van de foto? Laat u gegevens dan in de SHOP achter en ik neem z.s.m. contact met u op. Heeft u zelf iets interessants wat u wilt laten verzilveren in een “Echte Akkerman”?? Neem dan contact op.