Tulpenbol-Rick-Akkerman-Publicatie-AC-26-04-2014

Tulpenbollen weer prachtig in bloei in de museumtuin van Hortus Bulborum te Limmen.

Mijn naam is Rick Akkerman en ik heet u van harte welkom op mijn foto-blog,

Wekelijks vindt u hier een nieuwe foto die u in het “Hart” van de Alkmaarsche Courant (zaterdageditie) terug kunt vinden. De Alkmaarsche Courant is een bijlage van het NHD (Noordhollands Dagblad). Elke week zal ik de foto uit de krant exclusief hier op mijn blog toelichten en bent u natuurlijk vrij om uw reactie te geven. De foto’s zullen diversiteit tonen en over het algemeen zal de leidraad actie en beweging zijn.

Het tulpenseizoen is altijd kort maar wel erg mooi. Een uitgelezen kans dus om eens een andere foto te maken van een tulpenveld. Bij de museumtuin Hortus Bulborum in Limmen zijn van 6 April t/m 16 Mei. 4000 verschillende soorten tulpen, narcissen, hyacinten, en andere veelal historische voorjaarsbloeiende bolgewassen te bewonderen. Hiermee is de deze tuin ook de enige ter Wereld in zijn soort!

In deze tuin worden oude bolgewassen voor het nageslacht bewaard, die commercieel nauwelijks meer interessant zijn. De Hortus Bulborum heeft als belangrijkste doel om deze rassen in stand te houden. Elk voorjaar kleuren de veldjes in de meest uiteenlopende tinten. Vele soorten stammen van ver vóór 1900.

Vorige week was er net een mooie ochtend waarop ik kon fotograferen met super mooi licht. Ik heb verschillende fototechnieken, standpunten en composities gebruikt bij het fotograferen. Eenmaal thuis is het voor mij ook vaak een verassing wat het geworden is en wat ik er mee kan omdat ik de foto’s op het kleine schermpje van de camera moeilijk kan beoordelen. En al helemaal een 360 graden panoramafoto, deze moet ik eerst in elkaar zetten om het eindresultaat te zien. Al snel kwam ik uit bij deze foto. Het is een 360 graden panoramafoto van 4 keer 3 foto’s die als ”Little Planet” foto is bewerkt. Hierdoor erg toepasselijk voor het onderwerp, namelijk tulpenbollen.

Vandaar dat de foto ook “Tulpenbol” heet.

Bent u al eens bij Hortus Bulborum geweest??

 

Bent u geïnteresseerd in een afdruk van de foto? Laat u gegevens dan in de SHOP achter en ik neem z.s.m. contact met u op. Heeft u zelf iets interessants wat u wilt laten verzilveren in een “Echte Akkerman”?? Neem dan contact op.