Fotografie-Rick-Akkerman-ufo-kermis-alkmaar-alkmaarsche-courant-nhd

UFO publiekstrekker tijdens kermis Alkmaar.

Mijn naam is Rick Akkerman en ik heet u van harte welkom op mijn foto-blog,

Wekelijks vindt u hier een nieuwe foto die u in het “Hart” van de Alkmaarsche Courant (zaterdageditie) terug kunt vinden. De Alkmaarsche Courant is een bijlage van het NHD (Noordhollands Dagblad). Elke week zal ik de foto uit de krant exclusief hier op mijn blog toelichten en bent u natuurlijk vrij om uw reactie te geven. De foto’s zullen diversiteit tonen en over het algemeen zal de leidraad actie en beweging zijn.

Bovenstaande foto is gemaakt tijdens de afgelopen kermis in Alkmaar op de Paardenmarkt. Het is een hele opgave om als fotograaf een kermisfoto te maken die anders dan anders is. Er wordt veelal een lange sluitertijd gebruikt om zo de beweging van de attractie vast te leggen. Toen ik hoorde dat er een nieuwe attractie op de kermis kwam was het voor mij duidelijk om deze op een mooie manier te fotograferen. De nieuwe attractie was de Mission Space en is de grootste transportabele kermisattractie ter wereld met een hoogte van wel 80 meter! Een indrukwekkend gevaarte!

Na dat ik de foto maakte en op mijn camera keek, kreeg ik het gevoel van iets buitenaards. Daarom heet de foto ook UFO (Engelstalige benaming voor ongeïdentificeerd vliegend voorwerp, bron:Wikipedia).

Waar doet het u aan denken??

 

Bent u geïnteresseerd in een afdruk van de foto? Laat u gegevens dan in de SHOP achter en ik neem z.s.m. contact met u op. Heeft u zelf iets interessants wat u wilt laten verzilveren in een “Echte Akkerman”?? Neem dan contact op.