Coördinaat-52.6366074.694091-Rick-Akkerman-Publicatie-AC-01-02-2014

Uitgelichte bunkers Egmond aan de Hoef.

Mijn naam is Rick Akkerman en ik heet u van harte welkom op mijn foto-blog,

Wekelijks vindt u hier een nieuwe foto die u in het “Hart” van de Alkmaarsche Courant (zaterdageditie) terug kunt vinden. De Alkmaarsche Courant is een bijlage van het NHD (Noordhollands Dagblad). Elke week zal ik de foto uit de krant exclusief hier op mijn blog toelichten en bent u natuurlijk vrij om uw reactie te geven. De foto’s zullen diversiteit tonen en over het algemeen zal de leidraad actie en beweging zijn.

Nadat ik eerder deze week toestemming had verkregen om het stuk land te betreden ben ik afgelopen woensdagavond een kijkje gaan nemen bij de bunkers aan de Hoeverweg tussen Alkmaar en Egmond aan de Hoef. Ik rij hier regelmatig langs en vind het altijd een erg mooi aanzicht. S’avonds is het er aardedonker en kreeg dan ook het idee om de bunkers eens uit te lichten. Het is altijd leuk en handig als je met dit soort projecten kunt samen werken met andere mensen. Hiervoor had ik deze keer twee assistenten mee, Joeri Dijkman en zijn zoon.

Toen we uit de auto stapten en het open terrein opliepen  kwamen de paarden al snel polshoogte nemen, met als gevolg een trouwe pony als handlanger. We hadden een hele hoop lichten mee genomen waaronder ook led-panelen. Hiervoor moesten we een stroomhaspel uitrollen die middels 220 volt vanuit de auto gevoed werd. Na enkele lichtopstellingen uitgeprobeerd te hebben ontdekte ik, ”Less is More”. De foto is uiteindelijk gemaakt middels twee studioflitsers, een zak-lamp en links in beeld een fel brandend stukje vuurwerk. Het licht vanuit de poort maakt de foto, het geeft de foto iets mysterieus.

We hadden graag nog veel meer opstellingen willen maken maar de kou weerhield ons hiervan. Het werken werd hierdoor zeer bemoeilijkt. Ik ga dan ook graag nog eens terug zodra de temperaturen weer aangenaam zijn.

De naam van de foto is; ”Coördinaat 52.636607,4.694091

Als je op bovenstaand coördinaat klikt of deze in Google Maps invoert kom je uit bij de bunkers. Coördinaten werden en worden nog steeds gebruikt tijdens oorlog om de juiste plek voor een bombardement door te geven, vandaar de naam.

 Welk gevoel heeft u bij deze foto??

 

Bent u geïnteresseerd in een afdruk van de foto? Laat u gegevens dan in de SHOP achter en ik neem z.s.m. contact met u op. Heeft u zelf iets interessants wat u wilt laten verzilveren in een “Echte Akkerman”?? Neem dan contact op.