Holiday-Rick-Akkerman-Publicatie-AC-24-05-2014

Vakantie in zicht! Wordt het een verre reis of toch maar dicht bij huis?

Mijn naam is Rick Akkerman en ik heet u van harte welkom op mijn foto-blog,

Wekelijks vindt u hier een nieuwe foto die u in het “Hart” van de Alkmaarsche Courant (zaterdageditie) terug kunt vinden. De Alkmaarsche Courant is een bijlage van het NHD (Noordhollands Dagblad). Elke week zal ik de foto uit de krant exclusief hier op mijn blog toelichten en bent u natuurlijk vrij om uw reactie te geven. De foto’s zullen diversiteit tonen en over het algemeen zal de leidraad actie en beweging zijn.

De zon gaat steeds feller schijnen, de vogeltjes fungeren ’s ochtends als natuurlijke wekker met hun heerlijk gefluit. Rokjes uit de kast, slippertjes aan, de zomer is in aantocht! Het vakantiegevoel komt naar boven. Liggend in de zon dromen van parelwitte stranden, palmbomen en cocktails. Of natuurlijk de gok nemen dat het in Nederland mooi blijft en hier de ogen sluiten in het heerlijke Hollandse zonnetje. En er zullen waarschijnlijk velen thuis bivakkeren om kosten te besparen in deze tijden van crisis. Ik heb mijn portie al gehad in ieder geval. Twee weken geleden heb ik voor de tweede keer in mijn leven het vliegtuig gepakt richting Griekenland. Even 8 dagen onthaasten als een Griekse god!

Samen met mijn vriendin heb ik een bezoek aan Skiathos gebracht, zo in het voorseizoen lekker rustig. Skiathos is een klein eiland van zo’n 50 vierkante kilometer. Je hebt aan 8 dagen genoeg om de meeste mooie plekjes te bezoeken. Ik had van te voren al gekeken naar de vele filmpjes van het vliegveld op internet en wilde hier dan ook graag een kijkje nemen. De landingsbaan is zeer kort en je kunt bijna op de landingsbaan staan. Een uitgelezen kans om een interessant plaatje te schieten. Mijn vriendin fungeerde als model tijdens één van de indrukwekkend lage landingen. Best spannend omdat zij het vliegtuig enkel hoorde aankomen maar deze zelf niet kon zien. Ik heb deze foto liggend op de grond gemaakt met een fisheye objectief en gewerkt met een losse reportageflitser om in te flitsen op het model.

Hoewel deze foto niet uit de regio komt was deze interessant genoeg om aan het grote publiek te tonen.

De naam van de foto is ”Holiday”.

Gaat u nog op vakantie??

 

Bent u geïnteresseerd in een afdruk van de foto? Laat u gegevens dan in de SHOP achter en ik neem z.s.m. contact met u op. Heeft u zelf iets interessants wat u wilt laten verzilveren in een “Echte Akkerman”?? Neem dan contact op.