Boomlust-Rick-Akkerman-Publicatie-AC-22-03-2014

Verlaten boerderij ’’Boomlust’’, een fotografisch lustobject voor lightpainting.

Mijn naam is Rick Akkerman en ik heet u van harte welkom op mijn foto-blog,

Wekelijks vindt u hier een nieuwe foto die u in het “Hart” van de Alkmaarsche Courant (zaterdageditie) terug kunt vinden. De Alkmaarsche Courant is een bijlage van het NHD (Noordhollands Dagblad). Elke week zal ik de foto uit de krant exclusief hier op mijn blog toelichten en bent u natuurlijk vrij om uw reactie te geven. De foto’s zullen diversiteit tonen en over het algemeen zal de leidraad actie en beweging zijn.

Al meerdere keren werd ik getipt op deze locatie. Een verlaten boerderij in Alkmaar, dat kom je niet vaak tegen! Meestal wordt leegstand snel gesloopt of dichtgetimmerd. Ik belde mijn licht-assistent Joeri Dijkman van Metal Art om eens een kijkje te nemen en mij te helpen bij het tot stand brengen van deze foto. Dit is overigens een tak van fotografie die ook wel Urban of Urbex fotografie wordt genoemd. Hierbij bezoek je verlaten gebouwen en leg je het heden (en eigenlijk ook meteen het verleden) vast zonder iets te veranderen, sloopt of meeneemt  (Leave nothing but footprints, take nothing but pictures). Na enige tijd het weer in de gaten te houden was het op een avond mooi helder en besloten we ’s avonds laat om te gaan kijken. Aangekomen, stond de deur van het hek wagenwijd open en zijn we eerst even gaan kijken of er geen ongenode gasten aanwezig waren. Het was spookachtig, zo’n verlaten boerderij in het midden van de nacht. We hadden genoeg zaklampen en kleurenfilters meegenomen om alles mooi uit te lichten. We begonnen aan de zijkant van de boerderij met fotograferen van meerdere foto’s. Hierbij lichten we in elke foto de boerderij stukje bij beetje uit. Deze techniek heet lightpainting ”Schilderen met licht”. De foto’s zou ik dan naderhand over elkaar heen leggen middels photoshop zodat in het eindresultaat de boerderij helemaal uitgelicht is. Na anderhalf uur fotograferen zag ik nog een andere interessante compositie vanaf de oprijlaan. Hier hebben we dezelfde techniek gebruikt. Dit is de keuze van de foto ook uiteindelijk geworden.

De boerderij heet ”Boomlust” en schijnbaar bekend van vroegere ansichtkaarten. Ik beeld met deze foto ook werkelijk de naam ”Boomlust” uit, de bomen zijn rood uitgelicht, de kleur van liefde en lust.

De naam van de foto is daarom ook ”Boomlust”.

Wat is uw gevoel bij deze foto??

 

 Bent u geïnteresseerd in een afdruk van de foto? Laat u gegevens dan in de SHOP achter en ik neem z.s.m. contact met u op. Heeft u zelf iets interessants wat u wilt laten verzilveren in een “Echte Akkerman”?? Neem dan contact op.