Watervreugde-Rick-Akkerman-Publicatie-AC-04-01-2014

Watervreugde tijdens nieuwjaarsduik in Egmond aan Zee.

Mijn naam is Rick Akkerman en ik heet u van harte welkom op mijn foto-blog,

Wekelijks vindt u hier een nieuwe foto die u in het “Hart” van de Alkmaarsche Courant (zaterdageditie) terug kunt vinden. De Alkmaarsche Courant is een bijlage van het NHD (Noordhollands Dagblad). Elke week zal ik de foto uit de krant exclusief hier op mijn blog toelichten en bent u natuurlijk vrij om uw reactie te geven. De foto’s zullen diversiteit tonen en over het algemeen zal de leidraad actie en beweging zijn.

2014 is een feit!

Tijd voor nieuwe creaties, goede voornemens en natuurlijk zoals elk jaar, tijd voor de nieuwjaarsduik. Ieder jaar trekken velen op 1 Januari de zwemkleding weer aan om een verfrissende duik te nemen in het koude zeewater. In andere landen wordt er ook gedoken maar in Nederland is het ieder jaar groter. De meest bekendste plekken hiervoor zijn Zandvoort en Scheveningen. De eerste nieuwjaarsduik in Nederland was dan ook in 1960 in Zandvoort. In Egmond aan zee is de traditie nog niet zo heel oud maar het evenement trekt ieder jaar weer duizenden bezoekers. Officieel bestaat de traditie in Egmond aan Zee pas 7 jaar maar is wel één van de grootste van Nederland.

Deze keer was het niet zo heel erg koud, er zijn immers nog geen winterse temperaturen gemeten. Elke duiker liep met een Beemsterkaas muts inplaats van de vertrouwde Unox muts. Beemsterkaas was dit jaar de hoofdsponsor en de oranje muts werd dus vervangen voor een witte. Er werd vooraf weer een goede warming-up gedaan zodat de duikers niet met verkrampte spieren uit het water gevist hoefden te worden.

Om 14:00 werd het startschot gegeven. Ik stond aan de vloedlijn te wachten op het moment suprême en moet zeggen dat ik het nogal chaotisch vond omdat de bezoekers en de mensen die gingen duiken dwars door elkaar liepen en renden. Het werd hoog water en ik kon geen kant op. Enige paniek en verdrukking was het gevolg. Mijn sneakers en broek waren tot aan mijn enkels doorweekt, ”volgende keer maar lieslaarzen aan doen”. Niet bij stil staan! Snel een paar shots proberen te vangen voordat het voorbij is.

Er was gekkigheid en plezier, zoals ik het noem, Watervreugde!

Het meisje op de foto lacht zich rot met de handen voor de mond. Doordat je de uiting niet goed kan zien zou je je eigen verhaal er aan kunnen geven.

De mensen rende door elkaar heen terwijl het meisje verstijft staat te huilen tussen de menigte. Een hand pakt het meisje bij de arm om haar weg te halen van de ellende. Er was grote paniek en chaos!

De foto genaamd, Watervreugde heeft voor mij in elk geval een dubbele betekenis.

Welk verhaal wekt de foto bij u op??

Bent u geïnteresseerd in een afdruk van de foto? Laat u gegevens dan in de SHOP achter en ik neem z.s.m. contact met u op. Heeft u zelf iets interessants wat u wilt laten verzilveren in een “Echte Akkerman”?? Neem dan contact op.