CrossFit-Rick-Akkerman-Publicatie-AC-05-04-2014

Wedstrijdseizoen weer geopend bij Fcc de Boscrossers in Heiloo. Het enige echte CrossFit!

Mijn naam is Rick Akkerman en ik heet u van harte welkom op mijn foto-blog,

Wekelijks vindt u hier een nieuwe foto die u in het “Hart” van de Alkmaarsche Courant (zaterdageditie) terug kunt vinden. De Alkmaarsche Courant is een bijlage van het NHD (Noordhollands Dagblad). Elke week zal ik de foto uit de krant exclusief hier op mijn blog toelichten en bent u natuurlijk vrij om uw reactie te geven. De foto’s zullen diversiteit tonen en over het algemeen zal de leidraad actie en beweging zijn.

Afgelopen 23 Maart werd het wedstrijdseizoen weer geopend bij Fcc de Boscrossers in Heiloo, een fietscrossvereniging die al sinds 1981 bestaat. Als klein jochie heb ik hier ook nog een tijdje mogen rond banjeren op mijn crossfiets, een geweldige ervaring!

BMX of fietscross is een extreme sport en een olympische sport sinds de Spelen van Peking in 2008. Het woord BMX staat voor Bicycle Motocross (de X staat dus voor cross). BMX ontstond eind jaren zestig aan de westkust van de Verenigde Staten. Het kwam voort uit de motorcross, waarbij men met een motorfiets over zanderig en heuvelig terrein reed. Omdat het motorcrossen voor de meeste mensen te duur was, werd er een alternatief gezocht. Het bleek dat het ook mogelijk was om te crossen op de fiets. Fietscross, zoals de sport in Nederland genoemd wordt, is als georganiseerde sport ontstaan in het begin van de jaren tachtig. De sport heeft tot midden jaren tachtig een enorme groei doorgemaakt. Al gauw werden de eerste fietscrossbanen aangelegd, waarna de echte wedstrijden op de fiets begonnen. Tegenwoordig is het een sport die voor velen niet heel bekend is omdat er weinig aandacht aan geschonken wordt. Deze sporten zijn veelal een snelle rage, continu nieuwe uitdagingen zoeken is iets wat er altijd al is geweest en alleen de echte cracks blijven in zo’n sport hangen. Dit is bij de Boscrossers ook te zien, de leeftijdscategorie loopt hier van 6 tot en met 50 jaar! Prachtig om die grote mannen op zo’n klein fietsje te zien. Het is overigens niet alleen een mannensport, ook de vrouwen gaan hard!

Wat nu volgens mij in Nederland een opkomende “rage” is, is CrossFit. Ik zie het tenminste overal voorbij komen.

CrossFit is een manier van fitness die gewichtheffen, atletiek en gymnastiek combineert in één trainingsvorm. Gedurende de training worden functionele bewegingen op een gevarieerde manier in een hoge intensiteit zo snel mogelijk uitgevoerd.

Voor mij is het echte CrossFit toch op een Crossfiets. Lekker in de buitenlucht alles geven, alle lichaamsdelen in beweging om vervolgens met hoge intensiteit als eerste de finish te halen!

Ga er eens kijken met uw kinderen, ze zullen het geweldig vinden!

Dit jaar wordt het Wereldkampioenschap BMX in Nederland gehouden. Van 23 t/m 27 Juli in Ahoy.

Gaat u ook naar het WK BMX??

 

Bent u geïnteresseerd in een afdruk van de foto? Laat u gegevens dan in de SHOP achter en ik neem z.s.m. contact met u op. Heeft u zelf iets interessants wat u wilt laten verzilveren in een “Echte Akkerman”?? Neem dan contact op.