Uit-je-plaat-Rick-Akkerman-Publicatie-AC-07-06-2014

Woodlands festival Bergen, het hele gezin kan hier uit z’n plaat gaan.

Mijn naam is Rick Akkerman en ik heet u van harte welkom op mijn foto-blog,

Wekelijks vindt u hier een nieuwe foto die u in het “Hart” van de Alkmaarsche Courant (zaterdageditie) terug kunt vinden. De Alkmaarsche Courant is een bijlage van het NHD (Noordhollands Dagblad). Elke week zal ik de foto uit de krant exclusief hier op mijn blog toelichten en bent u natuurlijk vrij om uw reactie te geven. De foto’s zullen diversiteit tonen en over het algemeen zal de leidraad actie en beweging zijn.

Afgelopen Zaterdag en Zondag was het volop genieten van Woodlands en Footlands in Bergen. Een kleinschalig festival op de ijsbaan van Bergen aan de Oudtburghweg. Vorig jaar 4000 bezoekers en zoals vrijwel elk festival, groeiende. Woodlands op zaterdag heeft voor ieder wat wils. Zo kun je overdag met het hele gezin prima uit de voeten. Er zijn veel kinderactiviteiten, genoeg lekkers te eten, een markt en van elf uur ’s ochtends tot elf uur ’s avonds zijn er vele muzieksoorten te horen. Het muziekaanbod was nog diverser dan voorheen met o.a. techno, rock, reggae, rock & roll, klezmer, drum ’n bass, disco, singer- songwriters, 90’s request, dubstep en disco. Dit jaar was ik zelf ook vrijwilliger tijdens de opbouw, twee weken lang timmeren. Erg leuk om te zien hoe creatief mensen kunnen zijn en het festival steeds meer vorm te zien krijgen. Uiteindelijk moet het festival het nog steeds van de vrijwilligers hebben, zo ook dit jaar weer 250 vrijwilligers die hun handen uit de mouwen hebben gestoken. Woodlands op zaterdag was druk bezocht en dit jaar was voor het eerst de dag erna Foodlands. De zelfde setting, alleen nu lekkere rustige akoestische muziek onder het genot van een drankje en een hapje. Het weer was heerlijk om de zondag daar te besteden.

De foto die ik heb gemaakt is een 360 graden panorama waarbij de dj Camiel Daamen achter de draaitafels staat. Links in beeld is iemand die is bewogen tijdens het maken van de foto waardoor ik twee verschillende koppen in de foto heb gekregen.

De naam van de foto is dubbelzinnig, namelijk; ”Uitjeplaat”. Van de foto kun je uit je plaat (dak) gaan, van de muziek kun je uit je plaat (dak) gaan en er worden platen gedraaid. En zo kun je nog wel meer referenties verzinnen bij de foto.

Was u er ook bij??

 

Bent u geïnteresseerd in een afdruk van de foto? Laat u gegevens dan in de SHOP achter en ik neem z.s.m. contact met u op. Heeft u zelf iets interessants wat u wilt laten verzilveren in een “Echte Akkerman”?? Neem dan contact op.