Bakken-en-Braden-Rick-Akkerman-Publicatie-AC-02-08-2014

Zonnebaden tijdens hete zomerse dag in Egmond aan Zee.

Mijn naam is Rick Akkerman en ik heet u van harte welkom op mijn foto-blog,

Wekelijks vindt u hier een nieuwe foto die u in het “Hart” van de Alkmaarsche Courant (zaterdageditie) terug kunt vinden. De Alkmaarsche Courant is een bijlage van het NHD (Noordhollands Dagblad). Elke week zal ik de foto uit de krant exclusief hier op mijn blog toelichten en bent u natuurlijk vrij om uw reactie te geven. De foto’s zullen diversiteit tonen en over het algemeen zal de leidraad actie en beweging zijn.

Zaterdag 19 Juli was de heetste dag van de maand met temperaturen tot wel 37 graden. Tropisch dus! Een mooie dag voor velen om te bakken en te braden op het strand. Wie in eigen land is gebleven deze zomer heeft tot nu toe niets te klagen volgens mij. We hebben al veel mooie weken gehad en zo als het er naar uit ziet blijft het nog wel even lekker. Ook ik bracht 19 juli een bezoek aan het strand van Egmond aan Zee, maar niet om te zonnebaden. Ik zag het als uitgelezen kans om een mooie panoramafoto te maken van het strand. Het leven op het strand van Nederland. Massaal, dat wel! Handdoek aan handdoek liggen in de bloedhitte! Niets voor mij. Als ik 10 minuten lig wordt ik al onrustig. Dat neemt niet weg dat ik ontzettend gek ben op het strand. Een plek om tot rust te komen, om te denken en te overdenken.

Lopend door het hete zand, zo heet dat je je voeten verbrand. Snel nog even het zeewater ingelopen om mijn voeten af te koken. Heerlijk!

Waar kan je liggen in het zand totdat je hele lijf verbrandt 
Waar kan je zuipen als een beest, waar vind je vrienden voor elk feest 
Waar kan je zwemmen als een rat, waar word je zelfs van binnen nat 
Dat is aan de rand van Nederland 
Dat is aan ons onvolprezen strand 

Bron: Boudewijn de Groot – Strand

“Bakken & Braden” is de naam van de foto. Geniet van de zomer!

Wat voor een weertype bent u??

 

Bent u geïnteresseerd in een afdruk van de foto? Laat u gegevens dan in de SHOP achter en ik neem z.s.m. contact met u op. Heeft u zelf iets interessants wat u wilt laten verzilveren in een “Echte Akkerman”?? Neem dan contact op.